Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρία πύρινα μέτωπα στην Κορινθία αλλά ελεγχόμενα..

- Advertisement -

Τρίτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε στις Κεχριές Κορινθίας….

Η φωτιά καίει σε μια χαράδρα, ενώ έχουν κοπάσει οι άνεμοι. Το μέτωπο που εκτείνονταν σε μήκος 30 χιλιομέτρων έκανε στάχτη και αποκαΐδια το πανέμορφο πευκοδάσος της περιοχής. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Τρία είναι τα μέτωπα στο Χιλιομόδι, την Ξυλοκέριζα και τη Ντράσα, δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Κορινθίας Β. Νανόπουλος, και εκτίμησε ότι σήμερα αν δεν φυσούν δυνατοί άνεμοι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρουν να τη θέσουν σε ύφεση.

Ο δήμαρχος Κορινθίων ανέφερε ότι στο Χιλιομόδι επιχειρούν 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα, δυο ερπυστριοφορα τα οποία ανοίγουν δρόμους για τα οχήματα της πυροσβεστικής προκειμένου να φτάσουν στο σημείο. Στην Ξυλοκέριζα επιχειρούν επίγεια τμήμα μέσα της πυροσβεστικής, ενώ στο χωριό Ντράσα όπως είπε ο κ. Νανόπουλος χρειάζεται περισσότερη προσοχή και βοήθεια από επιγεια και εναέρια μέσα.

Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Αλαμάνο, λίγο έξω από τα Αθίκια Κορινθίας και κατέστρεψε τουλάχιστον 10 σπίτια, οχήματα και καλλιέργειες.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog