Ο παγκοσμίου φήμης οίκος Christie’s σε συνεργασία με την Stadium Goods αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια μεγάλη δημοπρασία για 11 σπάνια αθλητικά υποδήματα του Μάικλ Τζόρνταν. Οι τιμές εκκίνησης αυτών των παπουτσιών προκαλούν ζάλη.

Ένα ζευγάρι από το 1985 εκτιμάται πως θα πωληθεί από 350 ως 550.000 δολάρια ενώ ένα άλλο που ο Μάικλ Τζόρνταν φόρεσε στην Ιταλία έχει τιμή εκκίνησης 650.000 δολάρια!

Από τη σπάνια αυτή συλλογή που θα δημοπρατηθεί μεταξύ 30 Ιουλίου και 13 Αυγούστου ξεχωρίζει ένα ζευγάρι που ο Τζόρνταν φόρεσε στους πρώτους του αγώνες με τους Μπουλς.

Τα παπούτσια αυτά βρέθηκαν στα χέρια ενός συνταξιούχου υπαλλήλου που εργαζόταν στο γήπεδο των Νιου Τζέρσει Νετς.

 

Στις 25 Αυγούστου 1985 ο Τζόρνταν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, στην πόλη Τεργέστη για ένα παιχνίδι που διοργάνωσε για διαφημιστικούς λόγους η Nike. Ο Τζόρνταν σε εκείνο το παιχνίδι κατέστρεψε το ταμπλό έπειτα από ένα κάρφωμα.

Μικροσκοπικά θραύσματα από το γυαλί βρίσκονται ακόμη στη σόλα του αριστερού παπουτσιού που θα δημοπρατηθεί!

 

Στη λίστα υπάρχουν τα παπούτσια με τα οποία ο MJ έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, τα οποία προέρχονται από έναν υπάλληλο ρεσεψιονίστ του Ambassador Hotel (ξενοδοχείο όπου έμενε η Dream Team) στη Βαρκελώνη όπως και πολλά ακόμη υποδήματά του, μέχρι κι αυτά που φορούσε όταν αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπέιζμπολ.

 

Πηγή πληροφοριών