Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εφάπαξ θα γίνει η καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους μέσα στο 2020

- Advertisement -

Η ανακοίνωση της εφάπαξ καταβολής αναδρομικών στους συνταξιούχους μέσα στο 2020 ήταν η είδηση από την ομιλία του πρωθυπουργού, πριν από λίγο, με την οποία στήριξε στην Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήματα της πανδημίας αλλά και στα θέματα της αξιοποίησης των κονδυλίων που προέκυψαν από την Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Συνταξιούχοι

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι «η κυβέρνηση θα καταβάλλει εφάπαξ πλήρως μέσα στο 2020 τα ποσά που δικαιούνται με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις όπως είχαμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε» επισημαίνοντας πως «αφορά ένα ποσό 1,4 δις ευρώ με το οποίο θα ωφεληθούν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι».

Όμως ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «με την ίδια τόλμη είμαι υποχρεωμένος να πω ότι η συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες δαπάνες τέτοιου είδους».

Σημείωσε ότι «η πολιτεία οφείλει να κρατά ισορροπίες» έτσι «δεν θα καλυφθούν δώρα και επικουρικές συντάξεις» αφού «οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν άδικο για τους ανέργους και τους εργαζόμενους ο κόπος των οποίων χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα».

Για την μάσκα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδοκίμασε την απόφαση της Βουλής για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις διαδικασίες του τελούνται στην ολομέλεια σημειώνοντας χιουμοριστικά ότι θα συμβάλει στο να μπει τάξη γιατί πιο δύσκολα θα διακόπτονται οι ομιλητές.

Όπως είπε απευθυνόμενος στον Κώστα Τασούλα «κύριε πρόεδρε πολύ σωστή η απόφασή σας να επιβάλετε την χρήση μάσκας στην αίθουσα της Ολομέλειας» σημειώνοντας ότι «είναι μια συνήθεια άβολη στην αρχή» αλλά «οφείλουμε να ακούμε την γνώμη των ειδικών».

Σημείωσε παράλληλα ότι το επίπεδο κρουσμάτων στην χώρα «είναι πολύ χαμηλό» ώστε «να μιλάμε για δεύτερο κύμα πανδημίας».

Σύνοδος Κορυφής

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής όπου αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης των 750 δις.

Δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί «απάντηση σε όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν την δύναμη της να ξεπερνά διαφορές» τονίζοντας ότι οι 4 ημέρες της διαπραγμάτευσης «είχαν έναν νικητή: Την ενωμένη και αλληλέγγυα Ευρώπη».

Επισήμανε ότι η χώρα θα λάβει 72 δίς εκ των οποίων 19 δις σε μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση για την αξιοποίηση αυτών των κονδυλίων με «εθνικό στρατηγικό σχέδιο» και την «αξιοποίηση και μόχλευση όλων των διαθέσιμων κεφαλαίων».

Σημείωσε ότι η χρήση των κονδυλίων «δεν θα γίνει με ασύντακτες διαδικασίες, καθυστερήσεις στον σχεδιασμό, ποικιλόνυμα συμφέροντα που ερίζουν για πόρους» αλλά με βάση τις «στρατηγικές κατευθύνσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη» που έχει κάνει «ακριβή διάγνωση των διαχρονικών στρεβλώσεων της οικονομίας αλλά και των πλεονεκτημάτων».

Σημείωσε μάλιστα ότι για τις προτάσεις αυτές θα υπάρξει διαδικασία διακομματικής συζήτηση, διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά και εκτενή συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Πηγή πληροφοριών

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητη κυρια Χαρα, οσο και να ειμαστε μια χωρα… “περηφανων γηρατιων” με αυξητικη αυτη την ταση θεωρω πως αποκλειεται να εχουμε φτασει τα 2,5 δισεκατομμυρια συνταξιουχων! Αλλωστε ουτε και στην πολυπληθεστατη Κινα μπορει να υπαρχει ενας τετοιος αριθμος γεροντων.

  2. Εκτος αν πιστευει ο Κυριακος οτι με αυτα τα αναδρομικα που θα μοιραει θα οφελησει και τα 2,5 δισεκατομμυρια συνταξιουχων που υπαρχουνε στον πλανητη γη!

  3. Κυρια Χαρα μου, τωρα μου κανετε και… “ζαβολιες” και “σαμποταζ” διοτι οι φιλοι αναγνωστες που εφεξης θα πρωτοδιαβασουν αυτο το κειμενο θα νομιζουν οτι παει “λαλησε” και αυτος ο Τακης!

  4. Αξιοτιμοι φιλοι του “Loutrakiblog”, με την επιμερους διορθωση της παρουσης αναρτησεως μου βαλατε μια ιδεα και θελω να σας ρωτησω. Οταν για τον οποιοδιποτε λογο στελνουμε ενα ανορθογραφο σχολιο, ειναι τεχνικα εφικτη η επεξεργασια απο εσας προκειμενου να αναρτατε αυτο διορθωμενο και ορθογραφημενο? Ευχαριστω

  5. Αν και νομιζω πως ειμουνα αρκετα σαφης ας το ξαναθεσω το ερωτημα μου στο αγαπητο LB: Στις περιπτωσεις κατα τις οποιες στελνουμε καποια σχολια με ορθογραφικα λαθη και εφοσον αυτα τα λαθη εντοπιζονται απο εσας τους φιλους διαχειριστες εδω του μπλογκ, σας ειναι εφικτο με μια καταλληλη επεξεργασια να τα περνατε αυτα μας τα σχολια διορθωμενα και ορθογραφημενα? Ευχαριστω

  6. Για τους ανεργους δεν μιλάς ε πεταξες στο δρόμο
    Τόσους ανθρώπους δεν έδωσες την δυνατότητα
    Να συμμετεχουν και αυτοι που ήταν σε προηγουμένα
    Κοινωφελη το ίδιο θα πραξουμε και εμείς θα το δεις

  7. Κυρια Χαρα, σας στελνω σχολιο με ανορθογραφη πχ την λεξη “Μαρυνακις”. Μπορειτε εσεις οταν περασετε αυτο το σχολιο να την εμφανισετε την συγκεκριμενη λεξη με την ορθη της γραφη, δηλαδη “Μαρινακης”? Εν ολιγοις ζηταμε αγαπητο LB να μας διορθωνετε τα λαθακια μας, φυσικα εαν και εφοσον μπορειτε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog