Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εγκαίνια Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας – Ποιοι παρευρέθηκαν και ποιοι συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια

- Advertisement -

Στις 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν, σε μια σεμνή τελετή, τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας.

Ενός Μουσείου που έχει ως όραμα την καταγραφή, διάσωση και διατήρηση των λαογραφικών στοιχείων, όχι μόνο του τόπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας.

Αποσκοπεί, μέσα από ένα πλήθος δράσεων, αυτά τα υλικά και άυλα αγαθά να περάσουν στις επόμενες γενεές, ως ένα υποδειγματικό μοντέλο ιστορικής αναδρομής, κατανόησης και βιώσιμης μετάβασης από την παράδοση στην εξέλιξη.

 

 

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η μνήμη της Σωτηρίας Λέκκα – Νικολοπούλου και της Ασπασίας Δοσαρά, για την συνολική τους προσφορά στην Λαϊκή Παράδοση.

Ευχαριστούμε θερμά το μεγάλο πλήθος των συμπολιτών μας, που παρευρέθηκαν και μας τίμησαν. Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους, έχουν συμβάλει μέχρι τώρα με κάθε δυνατό τρόπο, υλικά ή με προσωπικό κόπο. Τρέφουμε στα πρόσωπά τους βαθύτατη υποχρέωση και εκτίμηση και θα αναφερθούμε ξεχωριστά σε αυτούς.

 

 

Ιδιαίτερα επίσης ευχαριστούμε θερμά:

Τον Σεβασμιότατο Προκαθήμενο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορινθίας, κ.κ Διονύσιο και τους σεβαστούς Ιερείς που τέλεσαν, εκ μέρους του, με κάθε λαμπρότητα τον Αγιασμό των εγκαινίων.

 

Τον Υφυπουργό, κύριο Χρίστο Δήμα που στάθηκε αρωγός, αμέσως μόλις του ζητήθηκε, στην προσπάθεια μας, φέρνοντάς μας σε επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η συμβολή του ήταν καθοριστική.

Την Βουλευτή του Νομού μας, κυρία Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, η οποία στάθηκε ένθερμος συμπαραστάτης της προσπάθειας από την αρχή.

Τον Βουλευτή του Νομού μας, κύριο Γεώργιο Ψυχογιό, που παρότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί έστειλε χαιρετισμό, όπως έπραξαν και οι δύο προαναφερόμενοι, λόγω της υποχρεωτικής παρουσίας τους στο Κοινοβούλιο.

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κύριο Παναγιώτη Νίκα, για την έμπρακτη μέριμνά του, με την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης του Μουσείου. Ελπίζουμε στην μελλοντική αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας με το Μουσείο, ώστε να πραγματοποιούμε από κοινού δράσεις για τον Πολιτισμό και την Ιστορία μας.

Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κύριο Αναστάσιο Γκιολή, ο οποίος ανταποκρίθηκε με αμεσότητα σε κάθε μας αίτημα και στήριξε την όλη προσπάθεια.

Την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, κυρία Αθηνά Κόρκα Κώνστα, που επίσης είχαμε εγκάρδιο συμπαραστάτη και αρωγό. Κόσμησε με την παρουσία της, την εκδήλωση των εγκαινίων.

 

Τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κύριο Γεώργιο Γκιώνη και τους κυρίους Αντιδημάρχους Αναστάσιο Σακελλαρίου και Αθανάσιο Παπαθανασίου, για την παρουσία τους, καθώς τον Αντιδήμαρχο κύριο Σωτήριο Πέρρα και το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου για την συνεισφορά τους.

 

 

Τους επικεφαλείς όλων των Δημοτικών Παρατάξεων που παρευρέθηκαν. Έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό και την παράδοση του Δήμου μας. Αναμένουμε τη έμπρακτη στήριξη και αρωγή τους και στο μέλλον.

 

 

Την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, κυρία Παναγιώτα Κασίμη. Ευελπιστούμε στην συνεργασία της Εφορείας σε κοινές μελλοντικές μας δράσεις.

Την Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, κυρία Μάρθα Μυστακίδου για την παρουσία της, καθώς και την όλη μέριμνά της, ώστε να γίνει με ασφάλεια η εκδήλωση. Επίσης το Προσωπικό του ΑΤ Λουτρακίου, που παρευρέθηκε και συνέβαλε στην επιδιωκόμενη ασφάλεια των επισκεπτών.

Τους Ανδρέα Νικολόπουλο και Χαράλαμπο Δοσαρά, για την μέγιστη προσφορά τους στο Μουσείο, ως συνεχιστές της Σωτηρίας Λέκκα – Νικολοπούλου και της Ασπασίας Δοσαρά.

Τον Μιχάλη Κυριακάκη για την εξαιρετική του τοποθέτηση, ως ομιλητής, στην εκδήλωση.

Τους καλεσμένους των ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων της περιοχής μας, που παρευρέθηκαν και μας τίμησαν.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολόθερμα για την παρουσία και την ανεκτίμητη προσφορά τους, τόσο στο Μουσείο όσο και στον Πολιτισμό της χώρας μας :

Την Εθνολόγο, κυρία Λίλα Ντε Τσάβες, Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων.

Την Ιστορικό Τέχνης, κυρία Ζέττα Αντωνοπούλου, Προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Αθηναίων.

Τον Νομικό, κύριο Αντώνιο Βογιατζή, Πρόεδρο του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών.

 

 

Περαχώρα, 01 Αυγούστου 2020

Για το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας

Ο Γραμματέας – Αθανάσιος Ροβήλος

Η Διαχειρίστρια – Μαρίκα Γεωργίου

- Advertisement -

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μας μιλάτε για το νέο Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας, και περιμένουμε να δούμε τα εκθέματα του και όχι μόνο ποιος παρευρέθει. Έλεος …

  2. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΊΞΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΘΕΣΠΈΣΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΜΑΣ Η ΘΑ ΜΑΣ ΓΡΆΨΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΊΣΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ; ΓΙΑΤΊ ΑΠΌ ΦΏΤΟ ΚΑΙ ΕΠΊΔΕΙΞΗ ΧΟΡΤΆΣΑΜΕ. ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΚΑ

  3. ΚΑΙ ΣΚΈΨΟΥ ΕΊΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΈΝΑ ΜΙΚΡΌ ΑΝΤΊΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΆ ΤΟΥ ΈΞΟΔΑ…. ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΒΟΛΉ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΊΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΟΥ.

  4. ΝΑ…. ΆΞΙΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΆΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ… ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ ΜΑΡΙΚΑ.

    • ΟΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΑ ΘΑ ΉΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΕΚΘΈΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ ΜΑΣ ΑΣ ΑΝΈΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ LIVE ΚΑΙ ΌΧΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΣΧΌΛΙΑ 10′ ΑΝΗΦΌΡΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝ ΖΑΛΊΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΣ ΠΆΡΕΙ ΚΆΤΙ…..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

  5. ΚΥΡΊΑ ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΈΡΑ ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΕΊΧΑΝ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΕΚΘΈΜΑΤΑ ΑΝΈΒΑ ΠΕΡΑΧΩΡΑ 10′ ΑΠΌ ΛΟΥΤΡΆΚΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

  6. ΚΥΡΊΑ ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΑΝ ΣΑΣ ΕΊΝΑΙ ΔΎΣΚΟΛΟ ΝΑ ΈΡΘΕΤΕ ΠΕΡΑΧΩΡΑ… ΣΤΟ SITE PERACHORA. GR ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΒΊΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΕΚΘΈΜΑΤΑ… ΚΑΛΟ ΟΜΩΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΊΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΊΤΕ ΌΛΑ ΑΠΌ ΚΟΝΤΑ… ΚΑΙ ΑΦΉΣΤΕ ΤΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ.

  7. 10.30 καλά τα είπες σκέψου να είμαστε και στα Σούρμενα τι θα λέγατε. Εδώ έρχονται κάθε μέρα από Αθήνα για μπάνιο στο λουτράκι η περαχωρα που είναι 10′ με το αμάξι σας πείραξε.

  8. Περιμένετε από τον Γκιωνη να σας άναδειξειΔεν χρειάζεται την αξία σας την εχετεΌπως σας γράφει να τον γραψετε αυτοι έρχονταιΔεν πάτε έσεις αυτή είναι η διαφορα

  9. Κύριε σχολιαστά μου, πάρτε και καμιά ανάσα. Μονοκόμματα τα έγραψες τα μηνύματα!!!Ο συντάξας του κειμένου ας μάθει ότι η λέξη επικεφαλής δεν αλλάζει σε καμία πτώση και σε κανέναν αριθμό! Είναι άκλιτο!Καλορίζικο το λαογραφικό μουσείο.

    • Ρε φίλε και εμείς αγαπάμε αυτό το κορίτσι και όποιος και αν έγραψε ένα σχόλιο δεν το έκανε για κακό… ΆΣΕ τις συμβουλές για άλλους.

  10. 14:33 14:55 14:57 15:10 15:12 10:24 10:19 10:30 11:25 λίγο ντροπή…Η Μαρίκα δεν χρειάζεται αυτά τα σχόλια ότι έκανε το έκανε με αγάπη και χωρίς άλλες βλέψεις.

  11. 18:19 ΆΣΕ τους αλλούς να σχολιάζουν και εσύ να μην απαντάς αν σε πειράζει κάτι… Η ελευθερία του λόγου και της κριτικής δεν φυλακιζεται… Αρκετά με το σχόλιο σου παντα αξία ναναι αυτό το κορίτσι ελπίζω και σε καλύτερα για το χωριό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog