Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε το πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων στην Πελοπόννησο

- Advertisement -

Ξεκίνησε, από χθες Δευτέρα 3 Αυγούστου, στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Περιφέρεια προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων τροφίμων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται μετά από σχετικό διαγωνισμό και αφορά όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας), περιλαμβάνει:

Την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση νεκρών ζώων εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και συγκεκριμένα:

α) Πτωμάτων βοοειδών, αιγών και προβάτων, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, από τα οποία λαμβάνονται επιπλέον δείγματα εγκεφαλικού ιστού, συγκεκριμένα βοοειδή ηλικίας άνω των 24 ή 48 μηνών (ανάλογα με τη χώρα αρχικής προέλευσής τους) και στις αίγες και τα πρόβατα ηλικίας άνω των 18 μηνών.

β) Πτωμάτων νεκρών βοοειδών και αιγοπροβάτων που δεν εντάσσονται στα ζώα της προηγουμένης παραγράφου, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση λοιπών νεκρών ζώων και συγκεκριμένα πτωμάτων όλων των ηλικιών των ζώων που ανευρίσκονται νεκρά κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου ή σε Δημόσιες ή Δημοτικές εκτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι κτηνοτρόφοι, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνο προσωπικό κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να απευθύνονται για την ύπαρξη νεκρών ζώων, εντός ή εκτός της εκτροφής τους, απ’ ευθείας στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος, σε 24ωρη βάση, στο τηλεφωνικό κέντρο 210 8960100.

Απαραίτητα στοιχεία δήλωσης είναι, ο Αριθμός Ενωτίου Ζώου, ο Κωδικός Εκμετάλλευσης, και ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

Αντίστοιχα, οι υπεύθυνοι συντηρητές ή διαχειριστές του οδικού δικτύου καθώς και λοιποί πολίτες θα πρέπει επίσης, όσον αφορά τον εντοπισμό νεκρών ζώων, να απευθύνονται στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος στον πιο πάνω τηλεφωνικό αριθμό, σε 24ωρη βάση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog