Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανακλήθηκαν οι άδειες των Ενόπλων Δυνάμεων με εντολή αυξημένης επιφυλακής

- Advertisement -

Η χθεσινοβραδινή κινητοποίηση του τουρκικού στόλου έφερε και ανάλογη κινητοποίηση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε συναγερμός και από τα μεσάνυχτα κλήθηκαν τα στελέχη να επιστρέψουν στις μονάδες.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι αυτή της αυξημένης επιφυλακής και όχι της ετοιμότητας.

Ας σημειωθεί ότι στη Λέσβο όπως και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές όπως ο Έβρος και τα άλλα νησιά η κινητοποίηση ήταν άμεση και τάχιστη. Μάλιστα σε πολλές μονάδες στην παραμεθόριο φορτώθηκαν πυρομαχικά, ενώ ήδη μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε καίριες θέσεις στο Αιγαίο.

Από την πλευρά της Τουρκίας φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση με δεκάδες πλοία του τουρκικού στόλου να έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου σε διεθνή και χωρικά τους ύδατα.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν φθάσει σε περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, δυτικά της Κύπρου και πλέουν προς την περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσε ότι το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis απέπλευσε από την Αττάλεια για τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο.

Σε ανάρτηση του, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, υποστηρίζει πως το Oruc Reis “έφτασε στην περιοχή όπου θα λειτουργήσει”.

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα ότι οι προσπάθειες για την “ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας, σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή”.

Μάλιστα, στην ανάρτησή του προσθέτει “Oruc Reis, 83 εκατομμύρια (σ.σ. Τούρκοι) βρίσκονται πίσω σου”.

 

Πηγές πληροφόρησης stonisi.gr, eleftherostypos.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog