Ένας αναγνώστης του loutrakiblog.gr εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία του για μία παράνομη χωματερή που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Γαλότα Ισθμίων.

Αναλυτικά το κείμενο:

“Εδώ και κάποιους μήνες στην περιοχή της Γαλώτας και συγκεκριμένα στην οδό Μ. Αλεξάνδρου και Αδειμάντου σε ένα οικόπεδο αγνώστου ιδιοκτησίας, λειτουργεί παράνομη χωματερή στην οποία συσσωρεύονται κάθε είδους απορρίμματά πολλά των οποίων είναι εύφλεκτά.

Είναι γεγονός ότι στο παρελθόν ο Δήμος Λουτρακίου έστειλε μπουλντόζα και απορριμματοφόρο για να αδειάσει την παράνομη χωματερή.

Επειδή όμως στην περιοχή κατοικούν και άνθρωποι ανεύθυνοι, απολίτιστοι και ασυνείδητοι, γρήγορα η περιοχή ξαναέγινε χωματερή.

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι είχαν και την άδεια αντιδημάρχου του Δήμου Λουτρακίου να συσσωρεύσουν τα υλικά αυτά εκεί, αφού όπως δήθεν τους είπε θα στείλει απορριμματοφόρο του να τα μαζέψει!

Φυσικά τέτοιο πράγμα δεν έγινε μέχρι τώρα! Τονίζουμε ότι τα εύφλεκτα υλικά της χωματερής την καλοκαιρινή περίοδο με τον αέρα και τους καύσωνες μπορεί εύκολα να πάρουν φωτιά.

Και η καταστροφή στην γύρω κατοικημένη περιοχή θα είναι τεράστια. Ο Δήμος Λουτρακίου θα φέρει ακέραια την ευθύνη αν συμβεί τέτοιο κακό.

Πρέπει λοιπόν άμεσα να σπεύσει να απομακρύνει τα υλικά της παράνομης χωματερής και να βάλει μια πινακίδα ότι απαγορεύεται η συσσώρευση μπαζών κάθε είδους, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Δεν μπορεί οι κάτοικοι της περιοχής να ανέχονται την ανευθυνότητα των ολίγων και την αδιαφορία του Δήμου Λουτρακίου του οποίου τονίζουμε και πάλι εάν συμβεί κάποιο κακό η ευθύνη θα είναι ευκαιρία ακέραια.”