Θερμαίνει και πάλι τα νερά της Μεσογείου η Τουρκία, εντείνοντας τις προκλητικές της ενέργειες.

Το πρωί της Δευτέρας η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες ανοιχτά του Καστελλόριζου η οποία βρίσκεται σε ισχύ από σήμερα μέχρι και τις 23 Αυγούστου.

Μιλώντας στο OMEGAlive o διεθνολόγος Ζήνωνας Τζιάρας και ερμηνεύοντας τις κινήσεις της Τουρκίας, σημείωσε πως η Τουρκία μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ , είχε ανάγκη για μια κίνηση διάσωσης της υπόληψης της, δείχνοντας την αντίθεση της στη συμφωνία.

Οι κινήσεις της Τουρκίας, σημείωσε, γίνονται για εσωτερική κατανάλωση αλλά και για να υποστηρίξει η Άγκυρα τις πάγιες διεκδικήσεις της, σημείωσε ο διεθνολόγος, τονίζοντας πως όλα θα εξαρτηθούν από το που θα κινηθεί το τουρκικό πλοίο, αν κινηθεί εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, τότε η Ελλάδα θα αντιδράσει.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατές προκλήσεις, ο Ζήνωνας Τζιάρας σημείωσε πως την προηγούμενη φορά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν οι έρευνές ή το θερμό επεισόδιο ο σκοπός αλλά η άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα και αυτή τη φόρα πρέπει να δούμε ποιος είναι ο σκοπός θα είναι η αμφισβήτηση του συγκεκριμένου θαλάσσιου χώρου και άσκηση διπλωματικών πιέσεων, ανέφερε ο διεθνολόγος.

 

 

πηγη