Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

To IN.KA Κορινθίας για τις επιτροπές διαβούλευσης των δήμων

- Advertisement -

το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ συμμετέχει στην επιτροπή διαβούλευσης του δήμου κορινθίων, ενώ ταυτόχρονα -εμπρόθεσμα και νόμιμα- ζήτησε να συμμετέχει και στις επιτροπές διαβούλευσης των λοιπών δήμων της Κορινθίας- όσων έχουν υποχρέωση να συγκροτήσουν τις επιτροπές αυτές.

Εκπρόσωπος του μετείχε στη 1η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης στον Δήμο κορινθίων και έκτοτε διαπιστώσαμε ότι η επιτροπή δεν συνεδριάζει.

Αποστείλαμε στον Πρόεδρο της επιτροπής, που είναι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου κορινθίων, δύο έγγραφα μας τον Μάρτιο και τον Ιούνιο 2020 με τα οποία ζητάμε την σύγκληση της επιτροπής διαβούλευσης για να συζητηθούν τα εξής θέματα:

– λειτουργία θεσμού ΤΕΒΑ.

– λειτουργία πεζοδρόμων πόλεως Κορίνθου και πιθανή επέκταση τους.

– δράσεις του δήμου Κορινθίων για την προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην ανακύκλωση και στις μεταφορές.

– δημοτικός φωτισμός.

– Λειτουργία κοιμητηρίων.

Τα έγγραφα κοινοποιήθηκαν στον κ. Δήμαρχο Κορινθίων, στην αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου και τις δημοτικές παρατάξεις δήμου Κορινθίων.

Λαμβάνουμε υπόψη τους περιορισμούς του κορωναϊού , όμως ήδη πραγματοποιήθηκαν συνεδρίασεις του ΔΣ του Δήμου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μην συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης, τηρώντας τα σχετικά μέτρα υγιεινής.

Άλλωστε, τα παραπάνω θέματα είναι αρκούντως σοβαρά και δεν μπορεί να παραμένουν άλυτα, ενώ έχουν σωρευθεί και άλλα ζητήματα για τα οποία και πρέπει να λάβει γνώση Η επιτροπή και να τοποθετηθεί πάνω σε αυτά.

Το ΙΝΚΑ Κορινθίας, δεν μετέχει διακοσμητικά στην επιτροπή και δεν αποδέχεται η επιτροπή να είναι διακοσμητική, καθόσον υποστηρίζουμε σθεναρά την κοινωνία των ενεργών πολιτών και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι η επιτροπή διαβούλευσης αποτελεί θεσμό που είναι υπεραναγκαίος στην πραγματικότητα του Δήμου Κορινθίων.

Στα πλαίσια αυτά, κοινοποιούμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αναμένουμε την άμεση επίλυση του σύμφωνα με το νόμο.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους δήμους της Κορινθίας, σημειώνουμε ότι επίσης δεν υπάρχει ομαλή λειτουργία των αντίστοιχων επιτροπών διαβούλευσης, με εξαίρεση τον δήμο Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων, ο οποίος δια του δημάρχου του δήλωσε εγγράφως ότι δεν βρίσκει ενδιαφερόμενους για τη συγκρότηση της επιτροπής…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog