Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σ. Μπιτσάκου: Δυσάρεστη η εξέλιξη για τους κατοίκους του Βέλου

- Advertisement -

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο – που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα – επεφύλαξε με ψήφους 24-1 και δύο απόντες, μία πολύ κακή εξέλιξη για τους δημότες της Δημοτικής Ενότητας Βέλου, σχετικά με τα τέλη αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναφερόταν στην επιβολή «τελών Αποχέτευσης, για τη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης της Κοινότητας Βέλου».

Η εισήγηση που το ακολουθούσε μας άφησε με πολύ περισσότερες απορίες από ό,τι ο τίτλος του, έτσι στο συμβούλιο της Παρασκευής, η επικεφαλής της παράταξής μας και δημοτική σύμβουλος Σούλα Μπιτσάκου πήγε με σκοπό να τις λύσει πριν ψηφίσει ναι ή όχι.

Ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής ακυρώθηκε επειδή δεν υπήρξε απαρτία. Έλειπε σύσσωμη η παράταξη του κυρίου Τσίτουρα και εξέφρασαν δικαιολογημένους φόβους συνωστισμού πολλοί εκ των δημοτικών συμβούλων.

Έπειτα από κοινή διαβούλευση, όμως, συμφωνήθηκε να παραμείνουν για ενημέρωση μόνο ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η δημοτική σύμβουλός μας, ζήτησε διευκρινήσεις και πρότεινε λύσεις, για μια σειρά από θέματα μεταξύ αυτών και η χρέωση των τελών αποχέτευσης στους δημότες του Βέλου:

1. Ζητήσαμε απαντήσεις για την χρηματοδότηση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” μιας και ήμασταν ο μόνος δήμος που δεν έκανε αίτηση.

Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα μπούμε στην επόμενη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ 2021-2029 όταν αυτή δημοσιευθεί.

Ζητήσαμε να μεριμνήσει η δημοτική αρχή για την πλήρη αποκατάσταση μέσω μοριοδότησης των υπαλλήλων ώστε να απεμπλακούν από το καθεστώς ομηρίας άνθρωποι που έχουν σηκώσει τόσα χρόνια δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους και ζητήσαμε να μεριμνήσει το δημοτικό συμβούλιο για την τελική τους δικαίωση και αποκατάσταση κάτι που δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι ήδη γίνεται.

2. Επικρότησε τη σύσταση σώματος εθελοντών από το δήμο μας, του οποίου την αναγκαιότητα αναδείξαμε στην διάρκεια της καραντίνας και επιμείναμε στη θεσμοθέτηση του σώματος. Το θέμα ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία.

3. Ζήτησε απαντήσεις για τρεις δεσμεύσεις του δημάρχου στην ανοικτή συνέλευση πολιτών του Ζευγολατιού που αφορούσαν το περιβάλλον. Η απάντηση μετατέθηκε…

4. Το σημαντικότερο, όμως όλων, όπως είπαμε και παραπάνω, ήταν τα τέλη αποχέτευσης των δημοτών του Βέλου, απόφαση με την οποία διαφωνήσαμε κάθετα, διότι:

Α) Τα 240 ευρώ τέλη σύνδεσης, είναι ένα υπέρογκo ποσό συγκριτικά με τις χρεώσεις άλλων δήμων, που έχουμε στα χέρια μας.

Β) Τα 2,8 ευρώ ανά τετραγωνικό που χρεώνονται επί επιφάνειας οικίας και όχι οικοπέδου (δηλαδή ένα διώροφο κτίσμα με 100 τ.μ./όροφο χρεώνεται για 200 τ.μ.) είναι επίσης πολύ υψηλό, συγκριτικά πάντα με τα στοιχεία άλλων δήμων.

Γ) Η Σούλα Μπιτσάκου, εκπροσωπώντας την αντίληψη και τη γνώμη της παράταξής μας διαφώνησε κάθετα με την απουσία μέριμνας για ευάλωτες, οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, πολύτεκνους, Αμεα και χαμηλοσυνταξιούχους που δεν δύνανται να ανταποκριθούν στην πληρωμή τέτοιων ποσών.

Στο τηλεφωνικό δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, φυσικά καταψηφίσαμε την άδικη αυτή απόφαση, για τους λόγους, που αναφέρουμε παραπάνω.

To υπερψήφισε η δημοτική αρχή του κ. Παπακυριάκου αλλά και η αντιπολίτευση των κυρίων Μανάβη και Τσίτουρα, προς έκπληξή μας, αλλά και δυσάρεστες συνέπειες για τους πολίτες του Βέλου!!

Λυπούμαστε που σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τους δημότες η υπόλοιπη αντιπολίτευση δεν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του θέματος.

Ως δημοτική παράταξη είμαστε αποφασισμένοι και καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας και να δώσουμε από κοινού πολυμέτωπο αγώνα ώστε να ανατρέψουμε αυτή την κακή εξέλιξη για τους δημότες του Βέλου.

Ας μην γελιόμαστε η σημερινή απόφαση θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις μελλοντικές χρεώσεις και στον υπόλοιπο δήμο Βέλου-Βόχας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ • ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΗΜΕΡΑ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog