Πλήρης δικαίωση του Πράσινου Κινήματος αποτελεί η απόσυρση του φακέλου του περίφημου ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, θέμα για το οποίο μόνο το Πράσινο Κίνημα είχε ασχοληθεί σε επίπεδο κόμματος.

Η χώρα μας λοιπόν, αποσύρει τον φάκελο του έργου “Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ”, όπως ενημερώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, με σχετικό έγγραφό του, την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα, “λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις” που έχουν διατυπωθεί εγγράφως από την Κομισιόν, “θα προβούν στην αναμόρφωση του φακέλου, μέσω εξειδικευμένου συμβούλου και με την υποστήριξη της ομάδας JASPERS, με την οποία έχει ήδη γίνει η σχετική επικοινωνία, προκειμένου να επανυποβληθεί ο Φάκελος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Πράσινο Κίνημα ήταν το μοναδικό κόμμα που είχε αναγερθεί διεξοδικά και αναλυτικά στις παρατηρήσεις της Κομισιον .

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για ένα έργο την αποτυχία του οποίου χρεώνονται τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της Ν.Δ.

Αμφότεροι είχαν υποστηρίξει με επίσημες δηλώσεις του πρώην και του νυν πρωθυπουργού το έργο το οποίο τελικά αποσύρθηκε ως προβληματικό.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κωστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «Η απόσυρση του φακέλου του συγκεκριμένου έργου αποτελεί δικαίωση του Πράσινου Κινήματος, των ενεργών πολιτών και των αυτοδιοικητικών παρατάξεων που αγωνιστήκαμε κόντρα στα διαπλεκόμενα συμφέρονται και στου ισχυρούς μηχανισμούς δύο κυβερνήσεων.

Έχουμε καταγγείλει πολλά , κάποια στιγμή θα πούμε περισσότερα με ονοματεπώνυμα τα οποία χρεώνονται αυτή την αποτυχία και το διεθνές ρεζιλίκι. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι καμία μάχη για το κοινό καλό και το περιβάλλον δεν είναι χαμένη αν πρώτα δεν δοθεί.

Γιατί ακόμα και σήμερα, ο Δαυίδ μπορεί να νικήσει το Γολιάθ…»

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ — Go Green
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη