Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το νέο διοικητικό συμβούλιο των συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ της Κορινθίας

- Advertisement -

Μετά τις εκλογές του σωματείου που έγιναν στο τέλος Ιουλίου, συνεδρίασαν τα νέα μέλη του συμβουλίου προκειμένου να εκλέξουν τα όργανα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκλογή του νέου συμβουλίου γίνεται σε μια περίοδο όπου τα σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων όπως υγεία, συντάξεις, αναδρομικά κλπ είναι στην πρώτη γραμμή του κινήματός μας.

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία αξιοποιούνται και δίνουν την ευκαιρία στις κυβερνήσεις να επιταχύνουν μια σειρά από αντισυνταξιουχικά – αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα.

Θεωρώντας την υγεία «κόστος» αποψιλώνουν καθημερινά υποδομές, ειδικότητες γιατρών, τεχνολογικό εξοπλισμό κλπ. Αντι να εξοπλίζουν και να θωρακίζουν το σύστημα Υγείας, κάνουν κάθε προσπάθεια, κατά τη διαχείριση της πανδημίας, να διασφαλίσουν σε όλα τα επίπεδα τη σταθερότητα του καπιταλιστικού κέρδους και του κεφαλαίου.

Από τα κυβερνητικά επιτελεία, τα ΜΜΕ, τον τύπο, γίνεται η προσπάθεια επίρριψης όλων των προβλημάτων του λαού στην «ατομική ευθύνη», προσπάθεια που έχει στόχο να οδηγήσει το κίνημα σε «απομόνωση», σε «περιθωριοποίηση» στη λειτουργία και τη δράση του.

Τα προβλήματα του συστήματος Υγείας που έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια και γίνονται τραγικά εμφανή στη σημερινή κατάσταση, αφήνουν έκθετους τόσο την κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα στηρίγματα του συστήματος, αναδεικνύοντας τον αναντικατάστατο ρόλο ενός δημόσιου καθολικού συστήματος Υγείας απέναντι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που προωθούνταν έως σήμερα.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες συνταξιούχοι,

Ολοκληρώθηκε αυτή την περίοδο η νομική διαδικασία για τη συνταγματικότητα των νόμων Βρούτση-Κατρούγκαλου. Με σκοπιμότητα η κυβέρνηση προσέφυγε στην νέα πιλοτική δίκη στο ΣτΕ.

Απόφαση για την καταβολή των αναδρομικών υπήρχε και ήταν θετική. Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτή την απόφαση η κ. Σακελλαροπούλου, η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μειοψήφισε ούσα Πρόεδρος του ΣτΕ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν την εφάρμοσε.

Παρά τη θετική απόφαση του ΣτΕ να επιστραφούν 3,9 δις ευρώ, με απαράδεκτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση θα επιστρέψει στους συνταξιούχους μόνο 900 εκατομμύρια, αναγνωρίζοντας για τις περικοπές μόνο το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 και 11/5/2016.

Με το «έτσι θέλω» οι αξιώσεις των συνταξιούχων, των οργανισμών, αποσβένονται, δηλαδή διαγράφονται. Διαγράφονται χωρίς να δοθούν τα αναδρομικά για επικουρικές συντάξεις, επιδόματα αδείας, αλλά και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Το άγριο τσεκούρι η κυβέρνηση το παρουσίασε ως μεγάλη γενναιοδωρία προς τους συνταξιούχους. Νομικά η κυβέρνηση μπορεί να έκλεισε όλες τις πόρτες διεκδίκησης των απωλειών μας, το συνταξιουχικό κίνημα όμως δεν αποδέχεται αυτές τις περικοπές και με συνέχεια του αγώνα απαιτεί να επιστραφούν όσα αφαιρέθηκαν.

Καλούμε τους συνταξιούχους να δυναμώσουν το σωματείο μας και οργανωμένα, μαζικά να διεκδικήσουμε:

Την επιστροφή όλων των κλεμμένων, τη νομοθετική ρύθμιση 13ης και 14ης σύνταξης, την κατώτατη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ. Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών κλπ.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας! ‘Οτι σήμερα κερδίσαμε δεν προέκυψε από απόφαση δικαστηρίων, το έχουμε κερδίσει με αγώνες!

Στη συγκρότηση που έγινε το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι:

• Πρόεδρος: Αλωνιστιώτης Τάκης

• Αντ/δρος: Φραδέλος Γιώργος

• Γραμματέας: Σίμιτς Ευαγγελία

• Αναπλ. Γραμμ.: Λαδάς Θανάσης

• Ταμίας: Κωνσταντέλλος Γιάννης

• Μέλη:

Κυριάκος Βασίλης
Νάσιος Γιώργος
Ζαχάρη Ελένη
Τζέκου Φανή

Οι εκλογές ανέδειξαν επίσης και τα τοπικά συμβούλια στο Λουτράκι, Κιάτο και Αγ. Θεόδωρους που είναι τα ακόλουθα:

• Λουτράκι: Ρίσκα Μαίρη – Ζερβού Μαρίκα – Ευσταθίου Μίμης

• Κιάτο: Μαρνέζη-Φρονιμάδη Λίτσα – Γοριτσα-Αδαμ Μαρία – Κοντούδης Γιώργος

• Αγ. Θεόδωροι: Αναγνωστοπούλου Αμελια – Δενδρινός Νίκος – Κρητικού Ελπίδα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΖΙΚΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog