Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απογειώθηκε η τουριστική επισκεψιμότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – ‘Βούλιαξε’ και το Λουτράκι

- Advertisement -

Ο εσωτερικός τουρισμός “απογείωσε” τις πληρότητες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι περισσότερες περιοχές της οποίας – από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου μέχρι και σήμερα- “βουλιάζουν” από κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από φορείς του τουριστικού τομέα.

Μεγάλη επισκεψιμότητα και ικανοποιητική κίνηση είχαν επίσης τα καταστήματα εστίασης και τα παραλιακά κλαμπ, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΛΑΚΩΝΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ενδεικτικά, τα καταλύματα στη Μεσσηνία και τη Λακωνία (Καλαμάτα, Πυλία, Κορώνη, η συνολική περιοχή της Μάνης, καθώς και η Τριφυλία), από τις αρχές του τρέχοντος Αυγούστου σημείωσαν πληρότητα η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου κυμάνθηκε μεταξύ 70 και 100 %, ενώ παρόμοιες τάσεις φαίνονται ότι θα ισχύσουν την τρέχουσα εβδομάδα, έως και τις 23 Αυγούστου.

Η πλειονότητα των επισκεπτών στις πιο πάνω περιοχές είναι Ελληνες, κυρίως από Αττική, ενώ υπάρχουν αρκετοί και από την Βόρεια Ελλάδα.

ΑΡΚΑΔΙΑ

Στην Αρκαδία, σύμφωνα με πηγές του τουριστικού τομέα, μεγάλη επισκεψιμότητα, -από τις 10 Ιουλίου έως και σήμερα- έχουν οι παράλιες περιοχές και ιδιαίτερα το Αστρος, κατά βάση από Ελληνες εκδρομείς.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Στην Αργολίδα, στο Τολό -το οποίο παραδοσιακά δουλεύει με ξένη αγορά-, ένα 30% της επισκεψιμότητας, από αρχές Αυγούστου, αφορούσε τουρίστες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα οργανωμένα γκρουπ Ιταλών Ισπανών, Βέλγων και Γάλλων).

Η πληρότητα, από την αρχή του Αυγούστου μέχρι και την τρέχουσα εβδομάδα, κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100%, ενώ η πλειονότητα των επισκεπτών ήταν Ελληνες.

Παρόμοια ποσοστά προκύπτουν και για την Ερμιονίδα, με τον μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών να είναι Ελληνες. Το 100% άγγιξε μέσα στον Αύγουστο η πληρότητα στο Ναύπλιο.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα προκύπτει στο Λουτράκι, καθ’ όλα τα Σαββατοκύριακα περί τα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ενώ οι ρυθμοί εντάθηκαν μέσα στον Αύγουστο, στη διάρκεια του οποίου και μέχρι σήμερα σημειώνεται συνεχής επισκεψιμότητα και τις καθημερινές.

*Φωτογραφία αρχείου

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΉΡΘΕ Η ΣΆΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΈΝΟΙ ΕΚΕΊ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΆΚΙ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΉΣΕΙ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΦΟΡΆ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΆΚΙ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΤΈΤΟΙΑ ΣΑΒΟΎΡΑ.

  2. ΓΈΜΙΣΕ Η ΛΊΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΣΚΗΝΕΣ ΜΕ ΌΤΙ ΦΆΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΣΚΥΛΙΆ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΊΑ ΤΕΤΟΙΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΆΤΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΆΚΙ.

  3. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΛΈΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΈΝΗ ΓΈΜΙΣΑΝ ΜΕ ΣΚΗΝΕΣ ΑΝΑΒΑΝ ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΆΦΗΣΑΝ ΈΝΑ ΣΩΡΌ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΊΣΕΙ; ΩΡΑΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ.

  4. Θέλετε κόσμο στο λουτράκι αλλά δεν κοιτάτε ένα πάρκινγκ. Όλος ο κεντρικός μέχρι τον καταραχτη δεξιά αριστερά γεμάτο αυτοκίνητα πως να περάσουν τα διερχόμενα που είχαν δουλειές και κατεβενανκαι ανεβεναν. Αυτά δεν τα σκέφτεστε καθόλου;

  5. Ενας… μπρουκλης γνωστος μου ειρθε τον φετινο Αυγουστο εδω στην Καλαματα και εμεινε με την οικογενεια του στο 4στερο ξενοδοχειο “Grecotel Philoxenia” πληρωνοντας 320ευρω την καθε ημερα συμπεριλαμβανομενης και της ημιδιατροφης. Το πιο ωραιο ειναι οταν μου ειπε οτι του φανηκε και σχετικα μικρο αυτο το ποσο συγκριτικα παντα με τα 560ευρω μονο με πρωινο που “εσκαγε” σαν… κοροιδο τον αντιστοιχο μηνα προηγουμενων ετων για την διαμονη του σε ξενοδοχειο της Σαντορινης! Τελικα το φετινο καλοκαιρι η Πελοποννησος σε πολλους εκ των Ελληνων ταξιδευτων, εκτος απο υγειονομικα ασφαλης τους “εκατσε” και ως ενας οικονομικα προσιτος προορισμος διακοπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog