Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χαρδαλιάς: ‘Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων’

- Advertisement -

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για την καταγγελία της ΟΕΝΓΕ περί απόκρυψης στοιχείων, απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Επεσήμανε ότι είναι αστήρικτη η φιλολογία για δεκάδες αδήλωτα κρούσματα σε περιοχές της Ελλάδας.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα που κάποιος μπορεί να κρύψει» είπε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Φαντάζεστε ο καθένας στην επικράτεια να ανακοίνωνε αριθμό κρουσμάτων; Ένας είναι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων και είναι αυτός που κάθε απόγευμα επίσημα ανακοινώνεται» συμπλήρωσε ο υπυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης.

O υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η μη ανακοίνωση συγκεκριμένων κρουσμάτων ανά νησί, γίνεται για να μην υπάρχει στοχοποίηση της περιοχής. Στη διαδικασία διαχείρισης της νόσου παίζουν ρόλο τα χωροταξικά στοιχεία.

Αποκλειστικό στοιχείο είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Η φημολογία αδήλωτων κρουσμάτων στα νησιά αυτά είναι αστήρικτη. Δηλώνονται υποχρεωτικά στο σύστημα.

Στην Πάρο και στην Αντίπαρο δεν υπάρχει λόγος πανικού, είναι όλα απομονωμένα μαζί με το στενό τους περιβάλλον. Η κατάσταση είναι υπό απόλυτο έλεγχο. Δεν χρειάζεται κανείς να δημιουργεί πανικό. Σε κάθε γωνιά η Πολιτική Προστασία έχει εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα».

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με άλλες χώρες.

«Είμαστε 132η χώρα σε κρούσματα ανά εκατομμύριο και 108η σε θανάτους ανά εκατομμύριο. Στην Ελλάδα είναι 22 θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο, ενώ τα κρούσματα είναι 693 ανά ένα εκατομμύριο».

Όσον αφορά την ανησυχία των πολιτών για το άνοιγμα στον τουρισμό ο κ. Χαρδαλιάς ήταν κατηγορηματικός:

«Ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων. Το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια και έχουν προκληθεί από τις συναθροίσεις. Υπάρχουν χώρες που δεν άνοιξαν τον τουρισμό και εμφανίζουν χειρότερα μέτρα, όπως το Ισραήλ και η Νέα Ζηλανδία.

Η Ελλάδα δεν τα πάει χειρότερα, έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε οικονομία και τουρισμό με μικρό κόστος» είπε ο ίδιος.

 

«Αυτή τη στιγμή γίνεται διπλός αγώνας, από τις αρχές κάθε χώρας με τον τρόπο που κρίνει κάθε μια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για την εύρεση θεραπείας.

Μέχρι να έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Το κάναμε με επιτυχία μέχρι τώρα, να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ας μην βοηθήσουμε άθελά μας τον ιό να εξαπλωθεί. Είναι στο χέρι μας.

Ο τρόπος για να κλείσουμε την πόρτα στον ιό είναι ένας, να τηρούμε τα μέτρα για να βγούμε και πάλι νικητές» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

O κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε ακόμα για ένα πιθανό τοπικό lockdown ακόμα και στην Αττική. «Δεν υπάρχει κανένα lockdown μέχρι τώρα. Είναι σε φάση ειδικών περιοριστικών μέτρων. Απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο.

Μια προοπτική lockdown θα αφορά όλη την Αττική. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι μπορούμε να οδηγηθούμε εκεί. Δεν είναι σε επίπεδο δήμων λοιπόν. Δεν θα συμβεί γιατί θα τηρήσουμε τα μέτρα και δεν θα χρειαστεί τίποτα τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη» απάντησε ο υφυπουργός.

 

«Στα νέα παιδιά πρέπει απλώς να τους εξηγήσουμε τι πρέπει να γίνει. Σε αυτούς βασιζόμαστε για να πάνε όλα καλά. Μπορούν να πειθαρχήσουν. Μέσα σε αυτά που κάνουν και κάναμε στην ηλικία τους θα δείξουν την υπευθυνότητα που χρειάζεται.

Η νεολαία μας είναι υπεύθυνη. Είναι οι αυριανοί πολίτες και στην πλειοψηφία τους είναι υπεύθυνοι πολίτες. Ευθύνη μας είναι να τους εξηγήσουμε επιμέρους πως μπορεί χωρίς να το θέλουν να μεταφέρουν τον ιό» απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση για τους νέους.

 

https://youtu.be/OlbOcPXPH3E

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και πως γίνεται να είμαστε χώρα υπόδειγμα μέχρι και πριν γεμίσουμε τουρίστες κύριε Χαρδαλιά; Ευτυχώς που αργήσαμε αλλά καταλάβαμε όλοι τι συμβαίνει…

  2. Λογοκρισία στα σχόλια? Και δεν μιλώ για την συγκεκριμένη ανάρτηση. Το blog παίρνει μια κατιούσα πορεία, εκτός κι αν δεν επεμβαίνει σκοπίμως στο να βάλει μια τάξη στις χαοτικές αναρτήσεις σε θέματα διαφορετικού περιεχομένου. Ίσως το blog να πρέπει να γίνει αθλητικού περιεχομένου κατ’ αποκλειστικότητα.

  3. Και εμενα η πεθερα μου εχει τις “κλειστες” της και δεν βγαινει καθολου εξω. Αλλα το κακο ειναι οτι δεν εβγαινε απο το σπιτι της και προ του κορωνοιου! Εχει εδω και πολλα χρονια επιβαλει το δικο της “lockdown” στον εαυτο της, οχι εξαιτιας προβληματων υγειας, αλλα λογω της πολυ μεγαλης τσιγγουνιας που την διακατεχει σε βαθμο “αρρωστιας”! “Να σας αρεσει και λιγο το σπιτι σας”, ειναι η μονιμη επωδος της! Και εγω με την σειρα μου για να την πειραξω της λεω “Μητερα, μηπως καταγεστε απο την… Κλεισουρα και το Κωσταλλεξι”?

  4. Τάκη πήρε το μάτι μου κάτι ωραίο στο διαδίκτυο τώρα που λες για πεθερές. (έχετε προσέξει τόσος κόσμος έχει κολησει covid 19, σε γάμους! Γαμπροί νύφες καλεσμένοι, για πεθερές δεν έχει ακουστεί τίποτα) 😂😂😂😂Πως τα καταφέρνουν αυτά 🙄😝😅Πάντως φίλε Τάκη εγώ με την πεθερά μου δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πολλή καλή κυρία που δυστυχώς μας έφυγε πριν λίγα χρόνια. Ίσως ότι δεν ήταν Ελληνίδα δεν μπορώ να πω ότι επεξε ρόλο,🤔Για έναν σχολιαστή που λέει για λογοκρισία κατιούσα και αθλητικά να του πω ότι όλοι γενικά έχουμε στις αναρτήσεις ευθύνη. Να μην κατηγορούμε συνέχεια έναν!!! Είπαμε να μάθετε να ξεχωρίζετε το σοβαρό από το αστείο και ίσως τα πάμε κσλυτερα εδώ μέσα

  5. Κύριε Τάκη, έστω και με μικρή καθυστέρηση, θα ήθελα κι εγώ να συμπράξω με όσους σας σέβονται και συνεπώς να σας εκφράσω ευχε΄ς για την ονομαστική σας εορτή, αν φυσικά τις δέχεστε ακόμη. Νικήτας.

  6. Αντρέα και εμένα η πεθερά μου είναι καλή, χρυσή και αγια, αλλά εκνευριστικα σπαγγοραμενη. Μας “ελεγχει” και μας… μεμφεται γιατί αγορασαμε πχ τυλιχτο σουβλακι των 2,50ευρώ αντις κάποιου άλλου που θα μας στοίχιζε 2,30 ευρώ και “πάει” λεγοντας! Ε, φιλε μου μιλάμε για μια αρρωστημένη κατασταση!

  7. Έτσι μπράβο, δώσε οδηγίες Αντρέα, μήπως και καταφέρουμε να συνεννοηθούμε ,γιατί αδυνατούμε να καταλάβουμε το μέγεθος της εξυπνάδας σου καθώς και το αστείρευτο χιούμορ σου.

  8. Eυχαρίστησή μου Κύριε Τάκη. Είσαστε ήρεμος άνθρωπος και συνετός. Και αυτό αντικατοπτρίζεται στα σχόλιά σας. Οπότε με χαρά σας διαβάζουμε και χαιρόμαστε να συμμετέχουμε στις χαρές σας. Νικήτας

  9. Eισται πολυ ευγενικος και σας ευχαριστω και παλι για τα καλα σας λογια κυριε Νικητα. Σας ευχομαι υγεια και προσωπικη ευτυχια.

  10. Ειστε πολυ ευγενικος και σας ευχαριστω και παλι για τα καλα σας λογια κυριε Νικητα. Σας ευχομαι υγεια και προσωπικη ευτυχια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog