Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: 269 κρούσματα σε 24 ώρες – Κανένας νεκρός – Οι περιοχές που εντοπίστηκαν

- Advertisement -

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 20 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00)

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 269, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 7934 (ημερήσια μεταβολή +3.5%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 235 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 30 (76.7%  άνδρες).

Από το σύνολο των 7934 κρουσμάτων, 1783 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 3658 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 816450 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 8752(1.7%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Η κατανομή των κρουσμάτων:

– 11  κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– 8 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
–  90 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
–  67 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας,
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας,
– 2 κρούσματα στηνα Π.Ε. Δωδεκανήσου,
–  1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας,
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας,
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου,
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας,
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας, 2 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή,
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς,
–  3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
–  3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,
– 8 κρούσματα στην  Π.Ε. Λέσβου,
– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,
–  2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου,
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών,
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας,
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων.

- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από την στατιστική υπηρεσία γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε 120.000 θανάτους κάθε χρόνο, δηλαδή 10.000 κάθε μήνα από διάφορες αιτίες.https://www.tovima.gr/2019/10/01/finance/elstat-polloi-perissoteroi-oi-thanatoi-apo-tis-genniseis/Άρα από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουμε 75.000 θανάτους εκ των οποίων οι 235 από κορονοϊό. Αυτό σημαίνει 0,3% ή σε κάθε 1.000 θανάτους οι 3 ήταν από κορονοϊό.Αυτό φίλοι μου δεν λέγεται πανδημία αλλά ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ.Πρέπει να κάποιος πολύ καμένος για να πιστέψει ότι αυτοί οι αριθμοί μπορεί να χαρακτηριστούν ως πανδημία.

    • Καμένος είναι αυτός που εκφέρει γνώμη για πραγματα που δεν κατέχει. Πρωτον, ‘ Πανδημία’ χαρακτηριζουμε μια λοιμωδη- μεταδοτικη νόσο που επεκτεινεται γεωγραφικα σε μεγαλη περιοχη (πολλες χωρες ταυτοχρονα) και αφορα μεγάλο αριθμο ασθενων! Δεν εχει να κανει ουτε με την θνητοτητα ουτε με τιποτα αλλο. Δευτερον, αν το εχεις ντερτι να γινεις επιδημιολογος… παρε τα στατιστικα στοιχεια της Ιταλιας κ ελα να μας τα αναλυσεις, γιατι εδω στην Ελλαδα στο πρωτο κυμα πηγαμε παρα πολυ καλα και για αυτο δεν ειχαμε νεκρους (τι σου λεω τωρα). Παρε λοιπον τα στατιστικα της Ιταλιας, υπολογισε ανα ηλικιακη ομαδα, ποσοι νοσησαν και ποσοι κατεληξαν και σε ποιο χρονικο διαστημα.. Αυτα μπορεις να τα συγκρινεις με τους περσινους θανατους στο ιδιο διαστημα πχ προ ετους και να κανεις συγκριση με τις αλλες ασθενειες που αναφερειςΑυτα τα ολιγαχ πριν χαρακτηρισεις αλλους ανθρωπους καμενους. Εχει καταντησει τουλαχιστον γελοιο να διαβαζετε και να κανετε τους εξυπνους, απλα αντιγραφοντας κατι που διαβασατε το οποιο δεν κατανοειτε! Γιανα γινεις στατικολογος χρειαζεσαι 4 χρονια σπουδων και για να γινεις λοιμωξιολογος 12 χρονια τουλαχιστον σπουδων. 8 μηνες facebook δεν φτανουν, ουτε την σχολη της στατιστικης να καθαρισεις!

  2. Αναμφιβολα εχει σε πολυ μεγαλο βαθμο δικιο σε αυτα που λεει ο κυριος Σιτες. Και επισης εγω θα συμπληρωσω οτι σε αυτους τους 120.000 θανατους που εχουμε ετησιως στην χωρα μας, αντιστοιχουν περιπου μολις και μετα βιας 80.000 γεννησεις με συνεχη φθινουσα πορεια και με το ισοζυγιο {ψαλιδα} αυτο ολοενα να “ανοιγει” διαρκως υπερ των πρωτων, δυστυχως…

  3. Ο κυριος Σιτες με το σχολιο του εκανε μια απλη συγκριση και θελησε να πει οτι οι 235 θανατοι απο τον κορωνοιο ειναι “σταγονα στον ωκεανο”, μπρος στους 120.000-125.000 θανατους συμπατριωτων μας που “φευγουν” απο διαφορες αιτιες καθε χρονο εδω στην Ελλαδα και αυτο ασφαλως ειναι μια μεγαλη αληθεια, οπως επισης αληθεια ειναι και το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θεμα του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ το οποιο δυστυχως περναει “ντουκου” απο πολλους “αμοδιους”! Απο εκει και περα φυσικα και το ζητουμενο θα πρεπει να ειναι να κρατηθουν σε οσο γινεται πιο χαμηλα επιπεδα τα κρουσμτα κορωνοιου εδω στη χωρα μας, ευελπιστοντας καποια στιγμη να εξαλειφθουν εντελως και δη το συντομοτερο δυνατο τοσο απο εμας οσο και απ’ ολη την ανθρωποτητα.

    • κ. Τακη, καλοπροαιρετα για να προστατεψετε τον φιλο σας πατε να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα. Ευτυχώς, χειριζομαι πολυ καλά τξμ ελληνικη γλωσσα. Ο . Σιτες μιλησε για απατη και για καμενους. Ξαναλεω ας παει να σπουδασει στατιστικη και ας ερθει να αναλυσουμε τα στοιχεια. Αυτή την ανευθυνη συμπεριφορα υιοθετουν εφηβοι και νεοι και μαζευονται κατα εκατονταδες στα παρτυ, με απορελεσμα να γεμισει ο τοπος κρουσματα. Εφταιγαν σε κατι τα γεροντακια που ξεπαστρεφθηκαν στο γηροκομειο στην Θεσσαλονικη? Χρειαζομαστε πανω απ ολα υπευθυνοτητα. Δεν ανοιγουμε την στοματαρα μας και οποιον παρει ο χαρος, κυριολεκτικα στην συγκεκριμενη περιπτωση!

  4. Δηλ μας λετε κ τι εγινε που πεθαναν απ τον κορωνοιο εδω υπαρχουν κ αλλοι θανατοι ;Αυτο μας λετε ; ε και τι εγινε δηλαδη ;ειστε τραγικα αφελεις κ επικινδυνοι οσοι συγκρινετε τροχαια κ αλλους θανατους με του 235 θανατους του κορωνοιου απο το μαρτιο ως τωρα .Πατε καμια βολτα σε κλινικη κοβιντ εθελοντες αν εχετε τα κοτσια αφου το θεωρειτε γριππουλα .Αλλα μετα μην ζητησετε φαρμακα η νοσηλεια .Θα την βγαλετε στο σπιτακι σας ..την γριππουλα κ οπου σας βγαλει .Η μηπως οι γιατροι ειναι χαζοι κ σεις οι εξυπνοι .αραξτε στα γερανεια σας εκει στ Λουτρακι κ αφηστε τους ειδικους να χειριστουν την κατασταση .Δεν σας ζητησαν κ τιποτα σπουδαιο , λιγη προσοχη .

  5. Καμενος ειναι καποιος-α που δεν εχει ιδεα απο κατι ουτε γνωσεις γ τ αντικειμενο αλλα θελει να παρουσιασει τον εαυτο του ειδημονα . Μπουρδολογιες κ μπουρδολογοι Αντε γεια.

  6. Το αν είναι πανδημία είναι άλλο και το αν είναι επικίνδυνος ιός που σκοτώνει είναι άλλο. Εσύ τα έκανες αχταρμά ρε Σιτέ γιατί αχταρμάς είναι στο μυαλό σου το θέμα.

  7. Κυρ Γιάννη, ό,τι σου κατέβει λες. Κάπου κάτι διάβασες και σου μπήκε η ιδέα στο μυαλό πως όλοι συνωμοτούν εναντίον σου. Καλό ξημέρωμα και εις άλλα με υγεία…

  8. Ο συνδημότης 09:45 έδωσε στον κ. Σιτέ την απάντηση που καλύπτει όλους μας. Ο κ. Σιτές προσπάθησε, έστω και πρόσκαιρα, να γίνει ο Σιόρδας της λοιμωξιολογίας εν Λουτρακίω για να κερδίσει βορειοκορεάτικα νούμερα συμπαθείας. Φυσικά την δημοκρατική γνώμη του είπε ο άνθρωπος, αλλά η παταγώδης αποτυχία του ήταν το δια ταύτα του, ονοματίζοντας καμένους όσους έχουν αντίθετη γνώμη από τη δική του, χωρίς να έχει τις επιστημονικές γνώσεις και την αντίστοιχη κατάρτηση επάνω στο αντικείμενο. Γιαυτό, προσοχή την επόμενη φορά φίλτατε, Dr. Prof. John Σιτέ, για να μην γίνεις και πάλι ρόμπα ξεκούμπωτη ή κατσαρόλα αγάνωτη ή σαμπρέλα ξεφούσκωτη.

  9. O πρωτος σχολιαστης μαλλον ηθελε απο μικρος να γινει γιατρος. Δεν το πετυχε κ του εμεινε το κουσουρι τωρα. Γιατρε χρειαζεσαι γιατρο κ μαλιστα επειγοντως!

  10. Όταν βλέπεις πολύ τηλεόραση αυτά παθαίνεις. Φιλάκια αδέλφια και κάντε και καμιά διαθήκη, για σιγουριά – οι μασκαράδες.

    • Σωστα, θα προτιμουμε το loutrakiblog που φιλοξενει εσας τους επιστημονες! Μασκοφοροι ειναι ο σωστος χαρακτηρισμος παρεμπιπτοντως

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog