Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει το γκρουπ ‘Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο’ στο facebook

- Advertisement -

Έντονη ανησυχία προκαλεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό Facebook, το «κίνημα» που φαίνεται να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις μέσα από το γκρουπ ‘Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο’.

Το γκρουπ δημιουργήθηκε την Τρίτη, μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου – με καθολική συμμετοχή των μαθητών και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας- και ήδη μετρά περισσότερα από 17.000 μέλη μέσα σε λιγότερο από τρεις ημέρες λειτουργίας.

Το εν λόγω γκρουπ, δεν έχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό υπόβαθρο και οι απόψεις που ανεβαίνουν δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Θερμοί υποστηρικτές του φαίνεται πως είναι κατά κύριο λόγο γονείς, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα, σε μια άκρως κρίσιμη στιγμή που τα κρούσματα του Covid-19 αυξάνονται δραματικά στη χώρα.

Κάποιοι μάλιστα γονείς υποστηρίζουν ότι προτιμούν το παιδί τους να χάσει τη σχολική χρονιά και να μην πάει καθόλου στο σχολείο, ενώ άλλοι πάλι υπόσχονται στα παιδιά τους για δώρο μια σοκολάτα για κάθε… μάσκα άλλου παιδιού που θα φέρνουν στο σπίτι ως «λάφυρο».

Μάλιστα, τα περισσότερα μέλη του γκρουπ, με ύφος που παραπέμπει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, εκφράζονται με οργή κατά του μέτρου χρήσης μάσκας, επικαλούμενα κινδύνους για «αιφνίδιο θάνατο μαθητών», λόγω έλλειψης οξυγόνου, μια διαπίστωση που ωστόσο έχει καταρριφθεί από πολλούς επιστήμονες.

Tην ίδια ώρα, συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να απαγορευτεί η χρήση μάσκας στα σχολεία.

Πηγή

 

Δείτε ακόμα:

Μάσκες στα σχολεία σε παιδιά άνω των 10 ετών με έξοδα γονέα – Η τελική ημερομηνία έναρξης

Κεραμέως: Επαναλειτουργία των σχολείων με πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα προστασίας

Στον εισαγγελέα όσοι θεωρούν ‘θεωρίες συνωμοσίας’ τον κορονοϊό – Με εντολή Χρυσοχοΐδη

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aφήστε τα μέτρα να πάνε στα κομμάτια, αλλά μην παραξενεύεστε μετά αν ψοφάτε σαν τα ποντίκια. Δεν έλαβε μέτρα η κυβέρνηση θα λέτε μετά, γιατί κανείς δεν παραδέχεται την στραβωμάρα του.

  2. Μανουλες του facebook, πρεπει να επιληφθει καποιος να το γυρισει σηριαλ! Ας τα κρατησουν σπιτι, τι κοπανιουνται? Οποιος δεν συμμορφωνεται με τις οδηγιες των ειδικων, να μεινει σπιτι. Δεν θα κατσουμε να σκασουμε κιολας ουτε να πεθανουμε για ενα ματσο χαζοβιολες

  3. Εάν υπήρχε έλλειψη οξυγόνου ρε ζώα τότε οι γιατροί και οι νοσοκόμοι θα πεφτανε σαν τα κουνούπια από τότε που ανακαλύφθηκε η ιατρική μάσκα, ΖΟΥΔΙΑ Ε ΖΟΥΔΙΑ

  4. Σπίτι σου να πας εσύ κακομοίρα _ ε τα παιδιά θαΕίναι ελεύθερα να μπορούν να διαβάζουν να παίζουνΟύτε εμείς θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με εσέναΝα σε πληρώνουμε ζωα

  5. ΄Μην πλανάσθε τα νούμερα οι εθελοντές αυτόχειρες μασκαράδες δεν είναι πολλοί, ένας με πολλές αναρτήσεις είναι. Έτσι δουλεύει το σύστημα της απάτης. Ανοίξτε κανένα λεξικό να δείτε τι σημαίνει η λέξη πανδημία, ίσως τότε ξυπνήσετε.

  6. Οι συμπεριφορές αυτού του είδους των γονέων που γράφουν τέτοιες μαλ@@@ες δημιουργούν ψυχολογικά στα παιδιά μας και τα τρέχουμε στους παιδοψυχολόγους και στους παιδοψυχιάτρους. Όχι η μάσκα. Τα παιδιά μας είναι πειθαρχημένα και πολύ πιο σοβαρά από εμάς. Καιρός να σοβαρευτούμε κι εμείς οι γονείς. Έχετε αλήθεια υπόψιν σας πόσα παιδάκια αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρήζουν προστασίας? Θα τα θυσιάσουμε στο βωμό της ανταρσίας σας? Ή θα τους απαγορεύσουμε να πάνε ξανά σχολείο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο? Ισως καλύτερα να κρατήσετε τα δικά σας στο σπίτι. Με τέτοια ντουβάρια γονείς, ντουβάρια παιδιά θα βγούνε, ούτως ή άλλως!!!

    • Τέτοιος/α είσαι και του λόγου σου? Η μάσκα νομίζεις θα δημιουργήσει ψυχολογικά τραύματα στο παιδί για να θέλει ψυχιάτρους και ψυχολόγους μετά? Υπάρχει σοβαρότης στην σκέψη σου ή ο κορωνοϊός τρικυμία στο μυαλό σου έχει φέρει φοβερή? Δεν ξέρω αν τα παιδιά είναι πιο πειθαρχημένα από τους γονείς εν γένει. Από σένα πάντως είναι, όπως φαίνεται από όσα που γράφεις, για Όνομα του Θεού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog