Κατά την επίσκεψη του στην Κόρινθο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε με τον διοικητή του 747 ΕΤΜΧ (Ειδικό Τάγμα Μηχανικού) που εδρεύει στο Λουτράκι, με τον οποίο συζητήθηκε το ενδεχόμενο προγραμματικής σύμβασης για τον καθαρισμό δασικών δρόμων.

Η δυνατότητα μιας τέτοιας σύμβασης συζητήθηκε με βάση το δεδομένο ότι η Περιφέρεια έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ την προμήθεια βαρέων μηχανημάτων, τα οποία και θα διατεθούν στην εν λόγω μονάδα.

Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία και στο οικόπεδο έκτασης 8 στρεμμάτων, στην Ποσειδωνία, όπου έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί το διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας.

“Μέσα στο φθινόπωρο ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική και η στατική μελέτη, ακολουθεί δε η μηχανολογική και ηλεκτρολογική.

Η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2021” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης τον χώρο που λειτουργούσε το ΚΕΚ Κορινθίας, γνωστοποίησε δε ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα λειτουργήσουν ΚΕΚ της Περιφέρειας και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Κατά την παραμονή του στην Κόρινθο, τέλος, ο Π. Νίκας είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου “Οι Τσελιγκάδες” και ενημερώθηκε σχετικά με τις εκδηλώσεις που προετοιμάζουν.

 

Δείτε ακόμα:

Ο Π. Νίκας στο Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών του Ισθμού

Σύμβαση για ανασκαφή σε ρωμαϊκή έπαυλη στο Λουτράκι