Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Μάνη, παρόντες ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

- Advertisement -

Η μείωση της έντασης των ανέμων μετά τη δύση του ήλιου συνετέλεσε ώστε το μέχρι τότε ενιαίο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς, στην Λαγκάδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, να διασπαστεί και η φωτιά να διασπαρεί σε διάφορες μικρότερες εστίες.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή, επίγειες δυνάμεις έδιναν μάχη στις διάφορες εστίες, για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Ας σημειωθεί ότι κατά τις απογευματινές ώρες χθες Σάββατο 21 Αυγούστου, όταν οι άνεμοι είχαν ένταση 5 μποφόρ, η πυρκαγιά κάλυπτε σχεδόν το σύνολο του ορεινού όγκου μεταξύ Γυθείου και Αρεόπολης, χωρίς πάντως να απειλήσει άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Γέρμα, Δροσοπηγή, Βαχός, Σκαμνάκι και Νεοχώρι.

Εξ άλλου, με μήνυμα μέσω του 112 που στάλθηκε χθες Σάββατο βράδυ στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλούσε τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή τονίζοντας:

“Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών”.

Π. ΝΙΚΑΣ “Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΠΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ”

Κανένα σπίτι δεν υπέστη ζημιές από τις φλόγες, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας που μετέβη στην περιοχή, ενώ παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, οι δήμαρχοι Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος και Σπάρτης Πέτρος Δούκας, καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί.

Ο περιφερειάρχης είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ενώ συναντήθηκε και ενημερώθηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, ο οποίος επίσης βρέθηκε επί τόπου συντονίζοντας τις προσπάθειες πυρόσβεσης στις οποίες μετείχαν 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 49 σε πεζοπόρα τμήματα, 47 οχήματα, ενώ από αέρος -και μέχρι τη δύση του ήλιου- επιχειρούσαν 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Την προσπάθεια συνδράμουν υδροφόρες, καθώς και μηχανήματα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, άλλων δήμων, καθώς και της Π.Ε. Λακωνίας.

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον Αρχηγό του Π.Σ. ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο το έργο της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ. κλιμάκιο της ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού) βρίσκεται στην Ανατολική Μάνη για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Τέλος, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοινώθηκε χθες Σάββατο το βράδυ ότι βρισκόταν σε ύφεση η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Γεράκι του Δήμου Ευρώτα, χωρίς να κινδυνεύουν πάντως κατοικημένες περιοχές.

 

Δείτε ακόμα:

Λακωνία: Ενισχύθηκαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά της Μάνης

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog