Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εντός της εβδομάδας οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Μάνης – Αυτοψία Υπουργών, Περιφερειάρχη και Δημάρχου

- Advertisement -

Αυτοψία στην καμένη από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχή, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, διενεργήθηκε σήμερα το πρωί Δευτέρα 24 Αυγούστου, παρουσία δύο υπουργών, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του δημάρχου του εν λόγω δήμου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, διαβεβαίωσε ότι εντός της εβδομάδας θα δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι ήταν η τρίτη φωτιά μέσα σε 15 ημέρες στον Δήμο Ανατολικής Μάνης και συνεχάρη τον αρχηγό και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γιατί «έχουν δράσει με αυταπάρνηση και μας έχουν σώσει από χειρότερες ζημιές, από χειρότερα κακά».

Στην περιοχή, για αυτοψία, βρίσκονται επίσης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος.

Μετά την αυτοψία θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη στο Γύθειο, προκειμένου να διαμορφωθούν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, το κράτος έδρασε οργανωμένα και συντονισμένα, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και γιατί «είναι εξαιρετικά περιορισμένες και οι ζημιές σε κατοικίες».

 

Δείτε ακόμα:

Σε αναμονή αποφάσεων από το Υπουργείο Παιδείας – Ποιες ευθύνες θα έχουν οι δήμοι – Τι θα γίνει με τους διορισμούς

Άμεση ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής δορυφορικής Υπηρεσίας Copernicus για τη χαρτογράφηση της πληγείσας Μάνης

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog