Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τι συνέβη με τη διάσωση της 4χρονης στο Αντίρριο; Την είχαν παρατήσει οι γονείς της;

- Advertisement -

Το κοριτσάκι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα και τον αέρα, είχε ξεφύγει από τον έλεγχο των γονιών του και απείχε από τις ακτές τουλάχιστον 500 μέτρα.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου βλέπουμε τη διάσωση του κοριτσιού, καθώς το προσεγγίζει σιγά και σταθερά το φέρι μποτ και ο καπετάνιος αρπάζει το παιδί από το φουσκωτό του.

Εν τέλει, η περιπέτεια της τετράχρονης είχε αίσιο τέλος, ενώ ψυχολόγος που έσπευσε αμέσως κοντά στους γονείς τους παρότρυνε να αφήσουν το κορίτσι στην παραλία, ώστε να μην της δημιουργηθεί φοβία.

Σύμφωνα με το npress.gr, το κορίτσι, λίγο πριν παρασυρθεί από τα κύματα έπαιζε στην ακτή με τον πατέρα του. Ο αέρας, όμως, άλλαξε αμέσως και τα ρεύματα παρέσυραν το μικρό αγγελούδι, μέσα από τα χέρια του μπαμπά του.

Έσπευσαν αρκετοί να πιάσουν το φουσκωτό αλλά φοβόντουσαν μην αναποδογυρίσει και πνιγεί το παιδί που ήταν μέσα. Όλοι όσοι έκαναν μπάνιο μπήκαν στην θάλασσα και έτρεξαν να βοηθήσουν αλλά κανένας δεν μπορούσε να το φτάσει.

Το φουσκωτό έτρεχε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση από την παραλία. Ακόμα και με ένα βαρκάκι προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά μάταια.

Τη δική του αγωνία αλλά και της 4χρονης η οποία έκανε μπάνιο με τους γονείς της σε παραλία δίπλα από το λιμάνι στο Αντίρριο, όταν ξαφνικά, άρχισε να απομακρύνεται στα βαθιά, περιγράφει ο καπετάνιος του φέρι μπόουτ «Σαλαμινομάχος», Γρηγόρης Καρνέσης, ο οποίος έσωσε τη μικρή.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, είπε ότι το παιδί ήταν παγωμένο πάνω στο σωσίβιο και γατζωμένο από αυτό.

«Την ώρα που προσέγγιζα στον λιμένα του Αντιρρίου, ενημερώθηκα από το λιμεναρχείο ότι ένα παιδάκι με ένα φουσκωτό παιχνίδι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Το εντόπισα και έφυγα κατευθείαν και πήγα να κάνω την περισυλλογή», είπε ο κ. Καρνέσης.

«Ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν γαντζωμένο καλά πάνω σε αυτό το φουσκωτάκι και δεν κουνιόταν, είχε μαρμαρώσει. Όταν είδε και ζυγώναμε, στρίγκλισε», είπε ακόμα.

Ο καπετάνιος τόνισε ότι το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, «είχε γίνει στήλη άλατος, είχε χάσει την επαφή με το περιβάλλον». Σε παρόμοια κατάσταση βρισκόταν και η μητέρα του παιδιού, η οποία κλήθηκε να το παραλάβει. «Το σοκ ήταν μεγάλο και για τους δυο».

 

https://www.flash.gr

 

Δείτε ακόμα:

Βίντεο με τη διάσωση της 4χρονης που παρασύρθηκε από τα ρεύματα στο Αντίρριο

Μύθος ή πραγματικότητα: Τι ήταν το Άγαλμα του Γιάννη Πουλόπουλου;

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog