Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη του Συλλόγου Ιδ. Υπαλλήλων Κορινθίας για την πρόσληψη καθαριστριών

- Advertisement -

Το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων αποτελεί βασική πλευρά στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορωναιού σε ολόκληρη τη κοινωνία.

Με το άνοιγμα των σχολείων τα προβλήματα καθαριότητας θα παραμένουν και θα διογκώνονται δίπλα στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν συνολικά στα σχολεία.

Με τα μπαλώματα που κάνει η κυβέρνηση και οι δήμοι δε λύνονται τα προβλήματα της καθαριότητας στα σχολεία στη βάση των πραγματικών αναγκών και δε θα λειτουργήσουν με ασφάλεια σε ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας.

Η αναλογία χώρων καθαριότητας, αιθουσών, γραφείων και κοινόχρηστων χώρων για κάθε καθαρίστρια είναι απαγορευτική για να μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική κάλυψη σε συνθήκες πανδημίας.

Η κατάσταση θα γίνει επικίνδυνη από Σεπτέμβρη αν δε παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη 24 σχολικών καθαριστριών στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων δε λύνουν το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων.

Η διαδικασία αυτή είναι συνέχεια της ίδιας κοροϊδίας που αντιμετωπίσαμε απ όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ. Οι νέες συμβάσεις βλέπουν ορίζοντα λήξης το τέλος του διδακτικού έτους.

Από τις 24 θέσεις που προκηρύσσονται στο δ. Λουτρακίου οι μισές περίπου χαρακτηρίζονται συμβάσεις μερικής απασχόλησης, δηλαδή δουλειά 3.5 ωρών.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι συναδέλφισσες που δούλευαν ήδη στη καθαριότητα των σχολείων με σύμβαση έργου, κινδυνεύουν να χάσουν την προϋπηρεσία τους, καθώς οι συμβάσεις τους δεν βρίσκονται καταχωρημένες στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ούτε στις σχολικές επιτροπές του δήμου.

Επιπλέον δεν γίνονται αποδεκτές, σαν αποδεικτικό προϋπηρεσίας, οι καρτέλες των ενσήμων τους από το ΙΚΑ.

Απαιτούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων χωρίς ορούς και προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για ασφαλή και καθαρά σχολεία.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των συναδέλφων που δούλευαν ήδη στη καθαριότητα των σχολείων.
  • Αυξημένα μέτρα προστασίας για όλη τη σχολική κοινότητα παροχή όσων απαιτούνται χωρίς επιβάρυνση γονιών και εκπαιδευτικών.
  • Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που περιλαμβάνονται στις ΠΝΠ.

Η σχολική καθαριότητα δεν είναι ατομική ευθύνη των μαθητών των γονιών και των εκπαιδευτικών, αλλά ευθύνη του κράτους.

Καλούμε τις συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες του νομού μας σε σύσκεψη τη Παρασκευή 28 Αυγούστου και ώρα 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

 

Δείτε ακόμα:

Προτάσεις της ΟΕΕΣΠ για να μην μπουν λουκέτα στις επιχειρήσεις

40.000€ θα δώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να καλυφθούν ανάγκες του Γ. Νοσοκομείου Κορίνθου

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog