Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επιχείρηση ζήτησε 1,8 εκατ. ευρώ για δώρο Πάσχα εργαζόμενου που είχε μισθό 1.159 ευρώ

- Advertisement -

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε, σήμερα, ο Γιάννης Βρούτσης αναφορικά με τεχνάσματα που σκαρφίζονταν ορισμένες επιχειρήσεις προκειμένου να ξεγελάσουν το κράτος και να επωφεληθούν των επιδομάτων με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αρκετές επιχειρήσεις αιτήθηκαν εξωπραγματικά ποσά για το δώρο Πάσχα των εργαζομένων, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τυχόν βιασύνη του υπουργείου να καλύψει τις ανάγκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι επιχείρηση που ζήτησε το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ για το δώρο Πάσχα εργαζόμενου που είχε μισθό 1.159 ευρώ το μήνα!

Η περίπτωση αυτή δεν ήταν η μόνη και ο υπουργός ανέφερε και άλλα παραδείγματα, με αιτήσεις για ποσά που ξεκινούν από 320.000 ευρώ και φτάνουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, για εργαζόμενους με… κανονικούς μισθούς της τάξης των 1.000 και 1.500 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι δεν πρόκειται για λάθος στην καταχώρηση αλλά για συνειδητή προσπάθεια να ξεγελαστεί το σύστημα και πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις αυτές δεν θα ικανοποιηθούν, αλλά οι εργαζόμενοι θα πάρουν κανονικά το δώρο Πάσχα.
Πηγή: iefimerida.gr

 

Δείτε ακόμα:

Παράταση στις δηλώσεις για αδήλωτα τετραγωνικά ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Νέο καύσωνα διαρκείας ανακοίνωσε η ΕΜΥ – Που θα φτάσει το θερμόμετρο στο Λουτράκι και την Κορινθία

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog