Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα στο ΟΑΚΑ, αφού βρέθηκε θετικός παίχτης του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, θετικός βρέθηκε ο Αργεντινός Μάξι Λοβέρα, ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού από τη στιγμή που άρχισε η προετοιμασία καθώς είχαν προηγηθεί οι Σεμέδο και Τζολάκης.

Μέσα στο επόμενο διήμερο όλα τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού και γενικά όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με το Λοβέρα θα υποβληθούν σε δύο διαδοχικά τεστ και εφόσον είναι αρνητικά τότε θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις ενώ θα απολυμανθεί και το προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Η ΕΠΟ καλείται να λύσει τον γρίφο τόσο της ημερομηνίας της διεξαγωγής όσο και του γηπέδου που θα φιλοξενήσει έναν τελικό.  Η ανακοίνωση της:

«Μετά την εμφάνιση κρούσματος Covid-19 σε ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την αναβολή του σημερινού τελικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-20 μεταξύ των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού θα οριστεί με νέα απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.»

Η πρώτη διαρροή από την πλευρά της Ομοσπονδίας, ως προς τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής, ανέφερε απλά την επιθυμία της να γίνει ο αγώνας πριν την έναρξη της Super League 1. Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Λίγκα να δεχθεί να μεταφέρει κατά μία εβδομάδα τη σέντρα της νέας σεζόν.

Δεδομένου ότι η Εθνική ομάδα έχει αγώνες στις 3 και 6 Σεπτεμβρίου (με Σλοβενία και Κόσοβο εκτός έδρας) για το UEFA Nations League, ο τελικός μπορεί να οριστεί στις 12/9 ημέρα που θεωρητικά θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και αυτό θα αποφασιστεί αύριο που συνεδριάζει η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας. Τη Δευτέρα συνεδριάζει με τη σειρά της η Super League για την προκήρυξη, την κλήρωση και τις ημερομηνίες του νέου πρωταθλήματος.

Κι αν η ημερομηνία είναι το ένα ζήτημα, το δεύτερο είναι το γήπεδο, καθώς το ΟΑΚΑ από τη Δευτέρα θα κλείσει προκειμένου να γίνουν εργασίες βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου που είναι σε κάκιστη κατάσταση. Έτσι αν επιλεχθεί μια σχετικά κοντινή ημερομηνία, τότε είναι πολύ πιθανό ο τελικός να οριστεί στο γήπεδο της Ριζούπολης!!!