Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις γονέων για την λειτουργία του σχολείου προσφύγων στο 8ο δημοτικό Κορίνθου

- Advertisement -

Επιστολή Διαμαρτυρίας – Ψήφισμα Γονέων σχετικά με τη έναρξη λειτουργίας Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφυγόπουλων στο 8ο Δημοτικό Σχολείο κατά την περίοδο της πανδημίας, ετοίμασαν γονείς παιδιών. Στο ψήφισμα αναφέρουν:

Ζητάμε από το Υπουργείο να μην λειτουργήσει Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφυγοπαίδων – ΔΥΕΠ – στο 8ο  Δημοτικό Σχολείο για τους παρακάτω λόγους:

  1. Η υγειονομική κρίση που βιώνουμε λόγω του COVID-19, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες της Υπουργού, απαιτεί κλειστές σχολικές ομάδες. Η λειτουργία ΔΥΕΠ στο σχολείο μας σημαίνει ότι θα συστεγάζονται δύο σχολεία μαζί. Άρα αυξάνονται οι πιθανότητες διάδοσης του ιού.
  2. Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου μας είναι 7:00π.μ. – 4:00μ.μ. (πρωινή ζώνη και ολοήμερο). Συμπίπτει κατά πολύ με το ωράριο λειτουργίας της ΔΥΕΠ που θα είναι 2:00 – 6:00μ.μ., άρα θα γίνεται ταυτόχρονη χρήση κοινόχρηστων χώρων (όπως οι τουαλέτες που σημειωτέον στο σχολείο μας ήδη είναι ελάχιστες σε σχέση με τα παιδιά που φοιτούν), με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό σε καιρό πανδημίας.
  3. Τις απογευματινές ώρες στον χώρο του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποιεί εξωσχολικές δραστηριότητες δίνοντας διέξοδο σε πολλές οικογένειες της περιοχής, και επιπλέον αποκομίζει έσοδα τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο ως δαπάνες απαραίτητου υγειονομικού υλικού και βελτιώσεων των σχολικών υποδομών.
  4. Επιπλέον τα παιδιά της γειτονιάς, καθώς δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση πάρκο, γήπεδο, πλατεία, γενικότερα ένας χώρος για παιχνίδι, οικειοποιούνται το προαύλιο του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες. Δεδομένων και των ταυτόχρονων δραστηριοτήτων του Συλλόγου, με τη λειτουργία της ΔΥΕΠ θα εντείνεται ο συνωστισμός και συγχρωτισμός μαθητών και γονέων στο χώρο του σχολείου και γύρω από αυτό.
  5. Στη ΔΥΕΠ θα συμμετέχουν μαθητές ηλικίας 6-15 ετών ενώ το Δημοτικό Σχολείο έχει μαθητές μέχρι 12 ετών. Ανησυχούμε για την ομαλή συνύπαρξη παιδιών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας.
  6. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στο αυξημένης σημασίας εν μέσω πανδημίας έργο της καθαριότητας του σχολείου, που αμφιβάλλουμε αν μπορούν να ξεπεραστούν.

Εν κατακλείδι, ζητάμε από το Υπουργείο, την Περιφερειακή και την Κορινθιακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να σεβαστεί το αίτημα μας και να έχουμε ουσιαστική λύση. Ζητάμε από το Δήμο Κορινθίων την αμέριστη συμπαράσταση σε όλες τις αυτοδίκαιες απαιτήσεις μας.

Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε και επικαλούμαστε κάθε έννομο συμφέρον που έχουμε ως γονείς και πολίτες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

8ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου

 

Δείτε ακόμα:

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Κανονικά θα γίνει ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

Μητέρα δολοφόνησε τα πέντε παιδιά της – Την σταμάτησαν πριν σκοτώσει και το έκτο παιδί

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog