Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φωτιά Κορινθία: Ασφαλείς οι κάτοικοι σε Κόρφο, Ήλιο, Ελβετικά και Κιουρκάτι

- Advertisement -

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα και καίει σε δύσβατη περιοχή στη θέση Λάκα. Συνολικά επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Υπάρχει συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή εντούτοις εκκενώθηκαν προλητικά οι οικισμοι Κόρφος, Ήλιος – Ελβετικά και Κιουρκάτι.

Οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου όπου έχουν πλεύσει ψαράδικα ενώ το λιμενικό είναι σε επιφυλακή σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η απομάκρυνση τους από εκεί.

Οι κάτοικοι είναι αρκετοί αλλά περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορίνθου Βασίλη Νανόπουλο «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.». Το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αυτή τη στιγμή -σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου – δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των κατοίκων. Ο κ. Νανόπουλος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού.

 

Δείτε ακόμα:

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog