Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Θεσσαλονίκη με τον Πρωθυπουργό ο Χρίστος Δήμας

- Advertisement -

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, συμμετείχε στο Κυβερνητικό σχήμα, που πλαισίωσε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη προγραμματίστηκε, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εργασιών για την εκδήλωση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, αντί της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που ακυρώθηκε λόγω Covid19.

Στις πρώτες τους συναντήσεις, υποδέχθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, Μακεδονίας-Θράκης, τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας. Η συζήτηση περιείχε μια επιγραμματική επισκόπηση της σημαντικής προόδου που έχει συντελεστεί τους τελευταίους 12 μήνες στη Θεσσαλονίκη όσον αφορά τις εξελίξεις για το ThessINTEC, το εμβληματικό πάρκο τεχνολογίας και καινοτομίας αλλά και για τις υπόλοιπες σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης, στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Δήμας τόνισε :

«Τα project Καινοτομίας εδώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα. Η πόλη έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε «κόμβο» Έρευνας & Καινοτομίας στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.»

Λίγο αργότερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισκέφτηκε με τον Πρωθυπουργό το μεγαλύτερο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκαν με μέλη του οικοσυστήματος (Startuppers) του Cluster Τεχνητής Νοημοσύνης.
Τέλος, ξεναγήθηκαν, στις νέες εγκαταστάσεις, της εταιρείας Deloitte όπου απασχολούνται απόφοιτοι Πανεπιστημίων, οι οποίοι εκπαιδεύονται σε τεχνολογίες αιχμής, σ’ ένα περιβάλλον που προσφέρει συνεχιζόμενες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης.

Μετά το τέλος των συναντήσεων στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας προέβη στην εξής δήλωση:

« Στόχος μας να επενδύσουμε στο σπουδαίο ερευνητικό-επιστημονικό και επιχειρηματικό ταλέντο που διαθέτουμε προκειμένου να αποτελέσουν την προμετωπίδα της ανάπτυξης στην Ελλάδα του αύριο. Διαμορφώνουμε ένα καλύτερο επενδυτικό και ερευνητικό περιβάλλον για τους νέους μας επιστήμονες που θα συμβάλλει και στην αντίστροφη του «brain-drain».»

 

 

Δείτε ακόμα:

Παραμένουν οι ίδιοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Nίκος Λόης: H σιωπή του Δημάρχου

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog