Σε χρηματοδότηση από τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης προγραμματίζει η κυβέρνηση να ενταχθούν τρία έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η παράκαμψη των Λαγκαδίων, και η αντιπλημμυρική προστασία ανάντι και κατάντι του αυτοκινητοδρόμου αφ’ ενός στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και αφ’ ετέρου στον Δήμο Καλαμάτας.

Αυτό έγινε γνωστό στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τη συμμετοχή χωρικών αντιπεριφερειαρχών και διευθυντών Τεχνικών Εργων και Διοικητικού Οικονομικού από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε να ενταθεί η προσπάθεια προκειμένου από την πλευρά της Περιφέρειας να προταθούν επιπλέον έργα, τα οποία θα πρέπει να είναι ώριμα μελετητικά μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021.

Κάλεσε ακόμα τους αντιπεριφερειάρχες και τα υπηρεσιακά στελέχη να προετοιμάσουν τα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ έργα, αλλά και προτάσεις έργων για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Ακόμα, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία, τη μεταφορά των μαθητών, την δημόσια περιουσία, το διπλογραφικό σύστημα, καθώς και των συμβασιούχων τετραμηνιτών -με οδηγίες, όσον αφορά στο τελευταίο, να ελέγχεται από τους προϊσταμένους η απόδοση των εν λόγω υπαλλήλων.

 

Δείτε ακόμα:

Συνοριοφύλακες: Πάνω από 3000 αιτήσεις σε Αττική, Κόρινθο, Ξάνθη και Δράμα

Παραμένουν οι ίδιοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων