Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ρωσία: Πήρε θέση για τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια – Ανάρτηση της Ζαχάροβα

- Advertisement -

«Η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα» αναφέρει με νόημα

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, σε ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, δημοσιεύει δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, σχετικά με τη θέση της Μόσχας για τα χωρικά ύδατα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και η θέση της βασίζεται σε διεθνή νομικά πρότυπα που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο. Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το εύρος των χωρικών του υδάτων έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια, μετρούμενο από γραμμές βάσης που καθορίζονται σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, χώρες, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καθορίζουν μια στενότερη χωρική θάλασσα. Προχωρούμε με την υπόθεση ότι σε αυτό το ζήτημα τα κράτη καθοδηγούνται από την κοινή λογική και λαμβάνουν υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες μιας περιοχής. Σε περιπτώσεις όπου μια χωρική θάλασσα πρέπει να οριοθετηθεί μεταξύ γειτονικών κρατών, αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα. Όταν πρόκειται για καταστάσεις όπου επηρεάζονται άμεσα τα ρωσικά συμφέροντα, θα το αντιμετωπίσουμε κατά περίπτωση. Μέχρι στιγμής όμως, δεν βλέπουμε να υπάρχει λόγος για αυτό».

 

https://www.facebook.com/RusEmbGreece/posts/3521267267892828

 

 

Δείτε ακόμα:

Πότε θα γίνουν τα τεστ στους νεοσύλλεκτους των Ενόπλων Δυνάμεων

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία μεταφέρει 40 τανκ στην Ανδριανούπολη

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νταρντανοβα η κυρία υπουργός εξωτερικού την Ρωσίας να τα λεμε και αυτά !!Της πάνε και τα κόκκινα 😜🤠🤠!!Ρε Μίχο πες του Σαμπιντι να φέρει καμία τέτοια στης δημόσιες σχέσεις της Παοκαρας να πέσουν τα τσιμέντα της νέας Τούμπας 😂😂😂Αντε Καλημερα σε όλους και η Παναγία μας η Γιατρισα να μας έχει όλους καλά και να μας προστατεύει το ωραίο μας Λουτρακι !!

  2. Μετά τη Μπελούτσι, λιμπίζεται και τη Ζαχάροβα τώρα? Να τα λέμε κι αυτά. -Andrey, βάλε έναν δίσκο στο πικ-απ να ακούσω λίγο Ραχμάνινοφ. -Δεν μπορώ τώρα, είμαι γεμάτος αλεύρια. Ανοίγω σφολιάτααααααααα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog