Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Kίνδυνος, θάνατος, αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς….για τις κατολισθήσεις στο δρόμο (εικόνες)

- Advertisement -

Ενα σημείο στον επαρχιακό δρόμο Λουτρακίου – Περαχώρας που αποτελεί κίνδυνο για τους οδηγούς εδώ και αρκετά χρόνια…..

Οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν επηρεάσει το οδόστρωμα. Το έδαφος είναι σαθρό (έχει διαβρωθεί και φθαρεί τόσο ώστε να μην είναι πια στέρεο), με σοβαρότατο κίνδυνο υποχώρησης αυτού.

Φαίνεται ότι η δημόσια ασφάλεια και η ζωή δεν έχει καμμία σημασία για εκείνους που ανέλαβαν το έργο…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Loutrakiblog.gr

Ο δρόμος αυτός είναι στην αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας, χωρίς όμως, να είναι άμοιρος ευθυνών και ο Δήμος Λουτρακίου. Το συγκεκριμενο σημείο έχει υποστεί καθίζηση και η εργολαβία για το έργο δόθηκε στην εταιρεία με την επωνυμία ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ, ιδιοκτησίας του κ. Βασίλη Τατούλη με έδρα την Τρίπολη.

Συγκεκριμένα τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία ανέλαβε να αποκαταστήσει το οδόστρωμα αφού προηγουμένως γίνουν εκσκαφές, θεμελίωση στα πρανή και χτίσιμο τοιχίου.

Η εταιρεία του κ. Τατούλη προσέλαβε εργάτες και εργολάβους χωματουργικών εργασιών της περιοχής μας οι οποίοι, όπως απεικονίζεται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, προχώρησαν σε εργασίες. Εκσκαφή, χτίσιμο-θεμελίωση τοιχίου κ.λπ. (Κ.Ε. 3+800)

Οι εργασίες προχωρούσαν κανονικά μέχρι τον Μάιο του 2020 και το έργο θα είχε ήδη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr η εταιρεία του κ. Τατούλη άφησε απλήρωτα τα συνεργεία και γι’ αυτό το λόγο οι εργασίες σταμάτησαν …με αποτέλεσμα το έργο να παραμείνει μισό…..

Έκτοτε, έξι μήνες μετά, ουδείς σύμφωνα με το ρεπορτάζ  δεν ενδιαφέρθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, Αναστάσιος Γκιολής που περιφέρεται από περιοχή σε περιοχή, βγάζοντας selfie, δεν έχει ενδιαφερθεί 6 ολόκληρους μήνες. Παρόλο που πέρασε από τον δρόμο προσφάτως, ουδεμία νύξη έκανε, παρέμεινε σε ανούσια δελτία τύπου και φωτογραφίες….

Ο Δήμος από την άλλη μεριά, ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, δεν έχει ενδιαφερθεί. Η δε αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζει!

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr εκφράζονται φόβοι και ανησυχίες, από ανθρώπους που έχουν σχέση με χωματουργικές εργασίες, ότι με τις πρώτες βροχές θα υποχωρήσει ο τεράστιος χωμάτινος όγκος που βλέπετε κάτω από το οδόστρωμα.

 

Για να μην θρηνήσουμε θύματα, λοιπόν, πράξτε το αυτονόητο!

 

Σε καμμία των περιπτώσεων δε θέλουμε να σκεφτούμε ότι η Περιφέρεια κλείνει τα μάτια, σε κάτι τόσο σοβαρό για τη δημόσια ασφάλεια, για μικροπολιτικούς λόγους και αντιπολιτευτική συμπεριφορά λόγω της συγγένειας του κ. Τατούλη Βασίλη με τον πρώην Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη (σ.σ. είναι αδέλφια)

Περιμένουμε δε, τις άμεσες ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη κ. Γκιολή, για τους λόγους που παραθέσαμε ανωτέρω, για την κρισιμότητα του ζητήματος.

Τέλος, περιμένουμε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση της άσκησης πιέσεως για την ολοκλήρωση του έργου και της αντιπολίτευσης για τον έλεγχο της πορείας των ενεργειών όλων των προαναφερομένων.

 

Στο γεγονός ότι έχει στενέψει ο δρόμος λόγω των εργασιών πάνω στη στροφή, χωρίς ορατότητα για τους οδηγούς, δεν χρειάζεται να γίνει αναφορά …νομίζουμε…

 

Δείτε ακόμα:

Με αποχωρήσεις η σημερινή συνεδρίαση της Τουριστικής Λουτρακίου

Παραιτήθηκε ο Ηλίας Κοφινάς από το Νοσοκομείο Κορίνθου

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την σύμβαση του έργου την έχει διαβάσει κάποιος; τι ποινικές ρήτρες προβλεπει; μπορούν να τον κηρύξουν έκπτωτο και να αναθέσουν σε άλλη εταιρεία το έργο;

  2. Να έρθετε και από τους Άγιους Θεοδώρους μια βόλτα. Όχι τους κάτω που επειδή φαίνονται τους προσέχουν σαν τα μάτια τους, από τους άνω, πάνω από την εθνική οδό. Θα δείτε πολλά, αντιπλυμιρικα έργα 0,κοπή χόρτων εδώ και 2 χρόνια όχι, δρόμοι στενοί που από τα ακοπα χόρτα και κλαδιά στενεψαν κι άλλο.

  3. Μην κάνετε παράπονα τον ψηφίσατε και έτσι κάνατε τις επιλογές σας.. Το μόνο που τον νοιάζει και όχι μόνο αυτόν αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους ειναι να φροντίζουν τα σπίτια τους τις αυλές τους και την πάρτη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog