Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

- Advertisement -

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο, οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, όπως και η συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, και σε αυτό της Άμυνας και των εξοπλισμών.

Δείτε πλάνα από την έναρξη της συνάντησης Μητσοτάκη-Μακρόν, που μετέδωσε η ΕΡΤ:

Λίγο πριν από τη συνάντηση, ο Εμανουέλ Μακρόν διαμήνυσε στην Άγκυρα ότι οι επτά χώρες που θα συμμετάσχουν σήμερα στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδος (MED7) θα πιέσουν ώστε να υιοθετηθεί κοινή ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην Τουρκία.

Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη και να έχει μια πιο ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία, είπε ο Μακρόν, τονίζοντας ότι η ΕΕ επιθυμεί να αποφύγει την κλιμάκωση της έντασης, όμως η Άγκυρα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποιες περιοχές.

Παράλληλα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Κορσική ο Γάλλος πρόεδρος, οικοδεσπότης της MED7, είπε ότι η Ελλάδα επλήγη με πολύ σκληρό τρόπο στο μεταναστευτικό και αποκάλυψε ότι η Γαλλία και η Γερμανία εργάζονται για την ανάληψη συντονισμένης δράσης προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη στη χώρα μας μετά την πυρκαγιά στη Μόρια.

“Μια πρώτη συντονισμένη απάντηση” με τη Γερμανία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, σχολίασε ο Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι ο ίδιος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιθυμούν να “υποβάλλουμε μια πρόταση (…) και να προσπαθήσουμε να πείσουμε όσο περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες γίνεται να δεχθούν πρόσφυγες, κυρίως ανήλικους, που βρίσκονται σε αυτούς τους καταυλισμούς”.

“Οι φρικτές εικόνες, η φρικτή πραγματικότητα” σημαίνει ότι “πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και παράλληλα να σταθούμε στο ύψος των ευρωπαϊκών αξιών”, τόνισε ο Μακρόν.Πηγή

Ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία ζητά ο Ν. Ανδρουλάκης

Χωρίς προϋποθέσεις οι εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βλέποντας αυτή τη φωτογραφία θυμήθηκα στο φειμπουκ που έχουν μια γελοιογραφία !Λεει ο Κουλης στον Μακρόν ( για να σε τιμήσω που βοηθάς την Ελλάδα θα δώσω το όνομα σου σε ένα ελληνικό νησί ) και πως θα το πεις ρωτάει ο Μακρον !!Μακρονησος λέει ο Κουλης 😂😂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog