Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το ακριβότερο τρακάρισμα, που έγινε ποτέ, με ζημιά… 3,5 εκατομμύρια ευρώ

- Advertisement -

Πολλά μπορούν να πάνε στραβά στον δρόμο. Ειδικά αν μιλάμε για supercars, τεράστιες ταχύτητες και στριφογυριστούς δρόμους στις ελβετικές Άλπεις. Αλλά αυτό εδώ πώς έγινε; Πώς τράκαραν μία Mercedes-Benz C-Class wagon, μία Porsche 911 Cabriolet, μία Bugatti Chiron και ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο;

Πώς έγινε το ατύχημα;

Έχουμε και λέμε: Βρισκόμαστε στον γνωστό για τις ομορφιές και ύπουλες στροφές του δρόμο «Gotthard Pass» στην Ελβετία. Το τροχόσπιτο κινείται μπροστά μπροστά, ήσυχα και όμορφα. Πίσω του η Mercedes, ακολουθεί η Porsche και τελευταία η Bugatti – και μιλάμε για την Bugatti Chiron, ένα τέρας που αν ποτέ κατασκευαστούν τα ελαστικά που να το αντέξουν, μπορεί, θεωρητικά πάντα, να αγγίξει τα 500 χλμ/ώρα.

Και τα 3 αυτοκίνητα που ακολουθούν το camper van νιώθουν ότι δεν τους χωράει ο τόπος. Περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία. Ο δρόμος κάπως ισιώνει. Ξεκινά πρώτος ο οδηγός της Bugatti έτοιμος να προσπεράσει – φυσικά, εννοείται, γιατί όχι; – ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ αυτοκίνητα. Ωπ. Βγαίνει αριστερά και η Porsche. Την ίδια στιγμή; Δευτερόλεπτα μετά; Δεν το γνωρίζουμε. Η Bugatti δεν προλαβαίνει να φρενάρει εγκαίρως, χτυπά με δύναμη την Porsche σπρώχνοντάς τη στη Mercedes. Και η Bugatti πέφτει στο δύσμοιρο camper van.

 

Απολογισμός;

Δύο άτομα – οδηγός και συνοδηγός της Mercedes– οδηγήθηκαν με τραυματισμούς στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι έμειναν πίσω, κι άρχισαν να μετρούν ζημιές δαγκώνοντας χείλη, δάχτυλα, μπλούζες, στυλό Montblanc, ό,τι βρίσκεται στον καθέναν.

Είναι εμφανές. Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη η Porsche, η οποία σχεδόν μεταμορφώθηκε σε σκαραβαίο. Αλλά τι να πει η Porsche των €150.000 μπροστά στην Bugatti των €3 εκατ; Ο χαμένος της υπόθεσης είναι σίγουρα αυτός που θα κληθεί να πληρώσει τις ζημιές της Bugatti. Κάπως έτσι, το συνολικό κόστος ζημιών αγγίζει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα €3,5 εκατ.!

Αυτοκινητιστικά ατυχήματα αξίας εκατομμυρίων

Πόσο συχνά συμβαίνει αυτό; Φυσικά και το ψάξαμε. Σε τι συνθήκες τρακάρουν συνήθως τα αυτοκίνητα εκατομμυρίων;

2017: το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου τρακάρει σε έκθεση!

Κάθε χρόνο μαζεύονται λάτρεις vintage αυτοκινήτων στο Sussex της Αγγλίας, για το Goodwood Revival, για να χαζέψουν υπερσπάνια, πανάκριβα αυτοκίνητα σε πίστες. Οφθαλμόλουτρο!

Το 2017, βρίσκεται στην πίστα μία Ferrari 250 GTO/64 Series II. Όλα τα μάτια, λογικά, είναι καρφωμένα πάνω της. Δεν είναι μόνο το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο – φήμες λένε ότι μία από τις συνολικά 36 Ferrari 250 GTO που έχουν κατασκευαστεί πουλήθηκε το 2018 ιδιωτικά έναντι 70 εκατ. δολαρίων. Είναι επίσημα και σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου στην Μπολόνια, έργο τέχνης (αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα δικαιώματα για την παραγωγή και προώθηση ανήκουν αποκλειστικά στη Ferrari).

Αυτό το έργο τέχνης, λοιπόν, βρέθηκε στην πίστα του Goodwood Revival και, δεν εξηγείται αλλιώς, κάποιος απ’ όλους τους θεατές που φανταζόταν τον εαυτό του στο τιμόνι το μάτιασε. Τη στιγμή που προσπάθησε να προσπεράσει μία Corvette Stingray,  παραλίγο να πέσει πάνω σε μία άλλη Ferrari – μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! – αλλά τελευταία στιγμή ο οδηγός κατάφερε να ελέγξει το αυτοκίνητο. Δυστυχώς, υπήρξαν συνέπειες. Ξύστηκε όλη η δεξιά πλευρά της GTO. Άουτς.

2011: Ο Mr Bean καρφώνει την αγαπημένη του McLaren F1 σε δέντρο

Ο αγαπημένος Mr Bean που όλοι γνωρίσαμε μέσα στο εμβληματικό πρασινοκίτρινο, σχεδόν φτιαγμένο για Teletubbies Leyland Mini του 1976, στην πραγματική ζωή ονομάζεται Rowan Atkinson και λατρεύει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Για πολλά χρόνια, η αγαπημένη του επιλογή ήταν μία μπορντό McLaren F1 – μία από τις περίπου 100 που κυκλοφορούν στον κόσμο – με τελική ταχύτητα 372 χλμ/ώρα!

Με αυτό το αυτοκίνητο, λοιπόν, ο κωμικός τράκαρε 2 φορές. Την πρώτη φορά τη γλίτωσε με μία μικρή γρατζουνιά στο καπό. Τη δεύτερη φορά, όμως, το 2011, στούκαρε σε ένα δέντρο, ο ίδιος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και η επισκευή της ζημιάς του αυτοκινήτου ξεπέρασε το $1 εκατ.

Για να μην τριτώσει το κακό, την πούλησε το 2015 και μάλιστα για $12,2 εκατ.! Όχι για να βγάλει κέρδος, όπως είπε εκείνος. Αλλά για να την απολαύσει και κάποιος άλλος πέρα από τον ίδιο. Πηγή

 

Παράξενα πράγματα που κάνει το σώμα μας, ως άμυνα, και δεν γνωρίζαμε

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog