Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τάσος Σακελλαρίου: Η υγεία των παιδιών μας στα σχολεία είναι το πρωταρχικό μας μέλημα

- Advertisement -

Ο Αντιδήμαρχος Oικονομικών και Παιδείας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το loutrakiblog.gr δήλωσε:

Eιμαστε σε ετοιμότητα για να μοιράσουμε τις μάσκες προστασίας σε όλους τους μαθητές του δήμου μας. Ακόμα και Κυριακή απόγευμα να τις παραλάβουμε από την ΚΕΔΕ, είμαστε σε ετοιμότητα μαζί με τη σχολική κοινότητα να τις διαμοιράσουμε, ώστε τη Δευτέρα το πρωί οι μαθητές να τις έχουν.

Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου να προμηθευτούν τις προβλεπόμενες από τον νόμο μάσκες.

Δυστυχώς ακόμα περιμένουμε. Μία μάσκα θα προμηθευτεί ο κάθε μαθητής και αργότερα θα μας στείλουν (σσ η ΚΕΔΕ) ακόμα δύο μάσκες για κάθε μαθητή (σύνολο τρεις υφασμάτινες).

Σα δήμος όμως, έχουμε κάνει ενέργειες και έχουμε παραγγείλει επιπλέον μάσκες, θα προμηθεύσουμε όλους του μαθητές με δύο μάσκες επιπλέον, ώστε να έχουν σύνολο 5, στη λογική τα παιδιά μας να φορούν μία μάσκα την ημέρα καθαρή.

Παραγγείλαμε διάφορα μεγέθη, άλλες για τα μικρότερα παιδιά. Ολες υφασμάτινες για να πλένονται.

Σε ερώτησή μας για τις απολυμάνσεις και την καθαριότητα ο Αντιδήμαρχος απάντησε

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους γονείς ότι τα σχολεία μας είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές. Ο δήμος έχει κανονίσει να καθαρίζονται τα σχολεία μέχρι να τοποθετηθούν οι σχολικές καθαρίστριες, που θα γίνει με δική μου πρωτοβουλία με ένα πρωτοποριακό τρόπο, σύμφωνα με τη μοριοδότηση της καθεμίας.

Θα τοποθετηθούν στα σχολεία αξιοκρατικά και με διαδικασία ορατή, για να μην υπάρχουν παράπονα, σύμφωνα με τη μοριοδότησή τους.  Θα αναλάβουν καθήκοντα στις 16 ή 17 Σεπτέμβρη. Προσλαμβάνονται 24 σε σύνολο, 11 πλήρους απασχόλησης και 13 μερικής απασχόλησης.

Παρόλα αυτά τα σχολεία μας έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί και έχουμε προμηθευτεί αντισηπτικά για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε τα παιδιά. Οι απολυμάνσεις θα συνεχίσουν καθ΄όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος κ. Σακελλαρίου έστειλε τις ευχές του για το νέο σχολικό έτος

Θέλω να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. . Σε ότι μας αφορά σα δήμο, είμαστε στο πλευρό τους να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Η υγεία των παιδιών μας είναι το πρωταρχικό μας μέλημα. 

 

Η ΚΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το χρονοδιάγραμμα αποστολής των σχολικών μασκών σε όλη την Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι πολλοί Δήμαρχοι είχαν εκφράσει την δυσφορία τους για την καθυστέρηση, επειδή το άνοιγμα των σχολείων είναι για την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και έως σήμερα το πρωί δεν είχαν κάποια ενημέρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

«Ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, την Παρασκευή, αποστέλλονται σε Ηπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και το Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής»

 

Σήμερα αναμένονται, στην Πελοπόννησο, οι μάσκες για τα σχολεία

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αξιοκρατικά δεν είναι να προσλαμβάνονταιΆτομα που παίρνουν μόρια από σχολικέςΕπιτροπές ;οι άλλοι που δεν έχουν τιΠρέπει να κάνουν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog