Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση Ο.Ε.ΕΣ.Π. για τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ

- Advertisement -

Με κεντρικό σύνθημα «Χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης» ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε το πρόγραμμα της κυβέρνησής του από το βήμα της ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυτοπεποίθηση στην Άμυνα, στην Υγεία και στην Οικονομία, τις οποίες χαρακτήρισε «γέφυρες που θα περάσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες από την αβεβαιότητα, στη σιγουριά, από τα θολά ερωτηματικά στη θετική απάντηση και από την υγειονομική και οικονομική αναταραχή στα ήρεμα νερά της προόδου και της ελπίδας».

Τα μέτρα όμως που εξήγγειλε κάθε άλλο παρά ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των επιχειρηματιών, ούτε απαλύνουν τον πόνο τους από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και ούτε βάζουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο εμπορικός κλάδος και το μικρό εμπόριο νιώθουν για ακόμα μια φορά αβοήθητοι. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες συνάδελφοί μας, μάταια περίμεναν να ακούσουν τον πρωθυπουργό να αναφερθεί στο εμπόριο και την επιχειρηματικότητα. Δεν άκουσαν μέτρα, στα οποία θα μπορούν να ενταχθούν και να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Θα έπρεπε στο πρόγραμμα αυτό της κυβέρνησης να συμπεριληφθούν και να βοηθηθούν ισάξια όλοι οι κλάδοι της οικονομίας που σημείωσαν πτώση του τζίρου τους, εξαιτίας της κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αντ’ αυτού οι περισσότεροι μικροεπιχειρηματίες πάλι δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα καθώς δεν θα έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, προϋποθέσεις απαραίτητες για το τραπεζικό σύστημα.

Το εμπόριο, όπως όλα δείχνουν, βαδίζει σε «αχαρτογράφητα νερά». Τα μέτρα αυτά σε καμιά περίπτωση δεν είναι ικανοποιητικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επισημαίνουμε ότι η άρνηση της κυβέρνησης να επέμβει δυναμικά και να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχει καταστροφικές συνέπειες και για τις επιχειρήσεις αλλά και για τους εργαζόμενους.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) εξακολουθεί να επιμένει ότι αν η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία από τους εγχώριους πόρους και από τα κονδύλια της ευρωπαϊκής ένωσης ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι επιχειρηματίες να ενταχθούν σε αυτά χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς αυστηρά τραπεζικά κριτήρια, αν δεν ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις όλων των επιχειρηματιών έως και σήμερα και αν δεν υπάρξει μείωση ενοικίου μέχρι τέλος του έτους με χρηματοδότηση απευθείας από το κράτος, τότε θα ενταθεί το ήδη τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα είναι μονόδρομος.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τους αγώνες της μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά της για ουσιαστική βοήθεια του κλάδου μας. Ο κοινός βηματισμός όλων των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων θεωρείται επιβεβλημένος, αν θέλουμε να υπάρξει αύριο για το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα.

Εκ της Ομοσπονδίας

 

Σε πιλοτική λειτουργία τίθεται η διάθεση εγκεκριμένων πιστοποιητικών απομακρυσμένης ηλεκτρονικής υπογραφής

Κορονοϊός: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα για την Αττική

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog