Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

112: Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης. Κύματα έως και 7 μέτρα

- Advertisement -

Για έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας κάνει λόγο καθολικά η επιστημονική κοινότητα, που δίνει συνέχεια νέα δεδομένα για την κακοκαιρία Ιανός, που έχει ξεκινήσει να δείχνει ήδη τα δόντια της σε μερικά νησιά του Ιονίου, ενώ αναμένεται να ενταθούν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες τις επόμενες ώρες.

Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr που κάνει λόγο για κύματα ύψους έως και επτά μέτρων, τα οποία θα δουν την Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, οι κάτοικοι στα νησιά του κεντρικού Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικά αναφέρει με δελτίο του για την κακοκαιρία Ιανός: «Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18/09/2020, ο Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ θα επηρεάσει τα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και παράκτια τμήμα της Δ. Ελλάδας με κύματα το ύψος των οποίων θα φτάνει τα 7 μέτρα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη κυματισμού που ακολουθεί».

 

Το 112 νωρίτερα έστειλε τα πρώτα μηνύματα έκτακτης ανάγκης για τα νησιά του Ιονίου

 

Κακοκαιρία Ιανός – 3 Βασικές Οδηγίες Προστασίας

Ενόψει της επέλασης της ισχυρής κακοκαιρίας «Ιανός» που θα πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας μας και λόγω της ισχυρής έντασης των φαινομένων, αλλά και της μεγάλης χρονικής διάρκειάς τους, καλούμε τους πολίτες, κυρίως, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Αττικής και της Εύβοιας να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής 3 σημαντικές οδηγίες – επισημάνσεις – προειδοποιήσεις.

  1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:   Πλυμμηρικά φαινόμενα https://bit.ly/32BzjJs

                                                 Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους https://bit.ly/3mqUHcx

                                                 Έντονα καιρικά φαινόμενα https://bit.ly/3mws1yM

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κορινθίας

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΉΡΘΕ ΜΝ ΤΟΥ 112 ΕΝΏ ΚΟΙΜΌΜΟΥΝ (ΈΤΣΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΕΦΡΑΓΜΑ) ΚΑΙ ΜΟΥ ΈΛΕΓΕ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΥΜΗΡΙΚΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΩ ΕΦΌΣΟΝ ΕΊΜΑΙ ΣΤΟ ΤΡΊΤΟ ΌΡΟΦΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΜΗΡΙΣΩ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog