Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Παρουσίαση του Προγράμματος «Γέφυρα» από το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το ΤΕΕ Πελοποννήσου

- Advertisement -

Για το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» και τις δυνατότητες που δίνει σε δανειολήπτες που επλήγησαν οικονομικά από τον κορονοϊό για τη ρύθμιση & επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας, συζήτησαν στην e-ημερίδα που διοργάνωσε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου του Επιμελητήριο Αρκαδίας και το ΤΕΕ Πελοποννήσου, πολίτες και επαγγελματίες όλων των κλάδων με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής αφού καλωσόρισε και εκ μέρους της Προέδρου του ΤΕΕ Πελοποννήσου κα. Χαρίκλεια Τσιώλη, τον κ. Κουρμούση και τους συμμετέχοντες ανάφερε ότι στόχος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας είναι η μέγιστη δυνατή πληροφόρηση των δυνητικά δικαιούχων ώστε να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τα «βήματα» που απαιτούνται για την υπαγωγή στο πρόγραμμα, τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρμούσης παρουσίασε το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» το οποίο αποσκοπεί στην προστασία όσων δανειοληπτών επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και είχαν υποθήκη ή προσημείωση την α’ κατοικία τους καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες, φυσικά πρόσωπα με ατομική επιχείρηση σε κλάδους που έχουν πληγεί, εταίροι προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικό κ.α.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία τα οποία παρουσίασε, διαπιστώνεται ισχυρό ενδιαφέρον από τους δανειολήπτες, παρότι έχει μεσολαβήσει μόλις ένας μήνας από την ψήφιση του προγράμματος. Η «ΓΕΦΥΡΑ» θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και νέος γύρος αιτήσεων τους επόμενους μήνες.  Οι δικαιούχοι, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν κρατική επιδότηση για την αποπληρωμή της δανειακής σύμβασης για συνολικά 9 μήνες.

Μετά το πέρας της παρουσίασης έγινε ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες και λύθηκαν όλες οι απορίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά Νέα) και στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/

 

Δ. Βασιλείου: ‘Η Εισαγγελία Κορίνθου άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου’

Συνάντηση του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη με τον επενδυτή Meni Weitzman

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog