Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επιστημονική μελέτη: Οι άνθρωποι με διαταραχές εθισμού είναι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό

- Advertisement -

Οι άνθρωποι που κάνουν κατάχρηση ουσιών και έχουν διαταραχές εθισμού, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν σοβαρά με Covid-19, αν μολυνθούν από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Νόρα Βόλκοφ, διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Κατάχρησης Ουσιών των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογικής ψυχιατρικής “Molecular Psychiatry”, ανέλυσαν ανωνυμοποιημένα ιατρικά δεδομένα για περισσότερους από 73 εκατομμύρια ασθενείς.

Διαπιστώθηκε ότι ενώ οι άνθρωποι με διαταραχές εθισμού ήταν περίπου το 10% του δείγματος, αποτελούσαν σχεδόν το 16% των περιστατικών Covid-19 στη χώρα. Όσοι είχαν κάποια πρόσφατα διαγνωσμένη διαταραχή εθισμού, ιδίως στα οπιοειδή και στον καπνό, ήταν πιθανότερο να αρρωστήσουν με Covid-19, καθώς επίσης να χρειασθούν εισαγωγή στο νοσοκομείο και να πεθαίνουν εξαιτίας της νόσου.

Αυτό, κατά τους ερευνητές, εν μέρει οφείλεται στο ότι τα άτομα με διαταραχές εθισμού έχουν συχνά παθήσεις πνευμόνων και καρδιαγγειακές, κάτι που τους κάνει πιο ευάλωτους στην Covid-19.

Επίσης συχνά βρίσκονται στο περιθώριο, με συνέπεια να έχουν μικρότερη και όχι έγκαιρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

https://www.nature.com/articles/s41380-020-00880-7

 

Σφοδρή σύγκρουση τριών φορτηγών στην Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου..Δύο οδηγοί σοβαρά τραυματισμένοι

Προσοχή στα ΑΤΜ: Η απάτη με την τάπα που μπορεί να σας στοιχίσει όλα σας τα χρήματα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog