Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου: Τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν και οι μάσκες έπεσαν…

- Advertisement -

Η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εύχεται στους μαθητές/τριες και γονείς μια παραγωγική και ελπιδοφόρα σχολική χρονιά, η οποία είναι αλήθεια ότι δεν αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς και αυτό είναι πού μας κάνει όλους πιο απαιτητικούς και διεκδικητικούς.

Τις κυβερνητικές ατολμίες και ολιγωρίες επέτειναν οι αμήχανες οδηγίες και τα μετέωρα βήματα του Υπουργείου, με αποτέλεσμα η πρώτη ημέρα να δείχνει προβληματική και αβέβαιη.

Αντιπροσωπεία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου και της Επιτροπής Παιδείας, με τον π. βουλευτή Γιώργο Τσόγκα και υπεύθυνο της επιτροπής Παιδείας ΟΜ Κορίνθου, την π. βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη και μέλος Κ.Ε Συριζα, τον π. υποψήφιο βουλευτή Γιάννη Γκούτση μέλος της επιτροπής παιδείας και την Μιχαλίτσα Ξύδη, υπεύθυνη Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής, επισκέφθηκε τις Δ/νσεις της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης στην Κόρινθο και συζήτησε εκτενώς με τους Δ/ντές κ. Ασβεστόπουλο Δημήτρη και κ. Ντρίμερη Δημήτρη αναφορικά με την προετοιμασία και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Δυστυχώς τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν και οι ελπίδες για μια παραγωγική και ασφαλή χρονιά είναι αποκαρδιωτικές.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης φάσης της πανδημίας, η Υπουργός Παιδείας, η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε την εικόνα μιας Υπουργού εγκλωβισμένης στο παρελθόν, που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας και βεβαιότητας τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς.

Κυρίαρχη τάση ήταν οι παλινωδίες και η ανοργανωσιά, όπου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των καθηγητών και καθηγητριών και των δασκάλων, οι αδυναμίες ήταν προφανείς.

-Καθηγητές και δάσκαλοι δεν προσλήφθηκαν, παρά τις 5.250 προσλήψεις πού είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι συνθήκες της πανδημίας το απαιτούσαν.
-Οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν έγιναν όλες από την α΄φάση, έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά με την εναρξη της σχολικής χρονιάς.
-Η πλειονότητα των μαθητών στοιβάζεται σε τμήματα και πέρα των 25 μαθητών.
-Ο αριθμός των καθαριστριών παραμένει ο ίδιος και καλούνται να εφαρμόσουν οδηγίες και μέτρα που δύσκολα θα υλοποιηθούν.
-Οι μάσκες έγιναν ανέκδοτο, αφού το μέγεθός τους προορίζονταν για ενήλικες άλλης εποχής, προκάλεσαν ζημιά 6.000.000 ευρώ , που οι συνήθεις ύποπτοι θα κληθούν αργά η γρήγορα να την καλύψουν και όχι οι πραγματικά υπαίτιοι.
-Τα σχολικά γεύματα αναμένονται.
-Η φοίτηση των προσφυγόπαιδων εξαρτάται από τον εμβολιασμό τους, που και αυτός αναμένεται.
– οι εκπαιδευτικοί για άλλη μια φορά καλούνται να υπερβούν τους εαυτούς τους στις συνθήκες της πανδημίας, να εργασθούν σε σχολεία με δραματικές ελλείψεις, καθυστερήσεις και ασάφειες του πεδίου δράσης.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, του μαθητές και μαθήτριες και τους γονείς να μη καμφθούν αλλά να συνεχίσουν στο επόμενο βήμα, της επαγρύπνησης και της αντίστασης στις προχειρότητες των αρίστων, να μην επιτρέψουν την αδιαφορία και την αναλγησία να κυριαρχήσει στις εκπαιδευτικές αίθουσες.

Εμείς δεν προτιθέμεθα να παίξουμε στα πολιτικά παιγνίδια της Υπουργού, την γνώση και την εκπαίδευση των παιδιών μας, αλλά θα προστατεύσουμε με τον πλέον ηχηρό τρόπο το δημόσιο σχολείο και την δημόσια εκπαίδευση.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου
Κόρινθος 19-9-2020

 

Σύριζα Κορινθίας: Δύο δρόμοι σε σύγκρουση κι ένα αστέρι για όλους μας! Θα νικήσουμε!

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν όμως τα σχολεία είχαν μαθήματα για τον Βελουχιώτη και τον σταλινισμό, πρώτοι οι συριζαίοι θα έκαναν πορείες να μην κλείσουν και θα ισοπέδωναν Αθήνα Θεσσαλονίκη .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog