Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αλεποχώρι – Σχίνος Κορινθίας: δρόμος “καρμανιόλα” για τους οδηγούς (φωτο)

- Advertisement -

To loutrakiblog.gr έγραφε στις 15 Φεβρουαρίου 2020 για τις κατολισθήσεις στο δρόμο Αλεποχωρίου – Σχίνου Κορινθίας

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή του Αλεποχωρίου, στην δυτική Αττική.

Συνέπεια της κατάρρευσης μεγάλων ποσοτήτων από χώμα και πέτρες, ήταν να κλείσει ο δρόμος που συνδέει το Αλεποχώρι με τον Σχίνο.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, ο δρόμος έκλεισε σε σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 4,5 χιλιόμετρων από το Αλεποχώρι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δήλωνε στις 15 Φεβρουαρίου 2020:

«Οι κατολισθήσεις εξ’ αιτίας των τελευταίων βροχοπτώσεων έχουν αυτήν την φορά κάνει ζημιές τέτοιας έκτασης, που υποχρεωτικά ο δρόμος από Αλεποχώρι προς Σχίνο δεν επιδέχεται, όπως γινόταν συνήθως, άμεση παρέμβαση και για τον λόγο αυτό έκλεισε για την κίνηση οποιονδήποτε οχημάτων.
Η λύση που θα δοθεί βρίσκεται στο τέλος των διαδικασιών, αφού η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότησε με 1.060.000,00 ευρώ το έργο αποκατάστασης ενός τμήματος του δρόμου, ενώ η δημοπράτηση του έργου γίνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου!»

Αφού ανέλαβε ο εργολάβος και ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του επικίνδυνου σημείου για την ασφάλεια και τη ζωή των διερχόμενων οδηγών λόγω των κατολισθήσεων, της στενότητας της οδού, των διαβρώσεων της ακτής δίπλα στο οδόστρωμα και της μη ορατότητας, ξαφνικά οι εργασίες σταμάτησαν…..

Από τότε ο δρόμος Αλεποχωρίου-Σχίνου παραμένει ένα άκρως επικίνδυνο σημείο για τους διερχόμενους οδηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Loutrakiblog.gr ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας  προσφάτως υπέγραψε συμφωνητικό για την μελέτη του έργου άρσης επικινδυνότητας στον δρόμο από Αλεποχώρι προς Σχίνο Κορινθίας

“Το έργο είναι δύσκολο και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς τμήμα του δρόμου βρίσκεται στα διοικητικά της όρια”

ανέφερε αρχικά ο περιφερειάρχης.

Η δαπάνη ανέρχεται σε 182.510 ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ, ενώ η μελέτη -που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής- θα πρέπει να έχει παραδοθεί μέσα σε 12 μήνες.

**Σημειώνεται ότι προστατευτικό πλέγμα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα, ώστε σε περίπτωση κατολίσθησης να μην σκοτωθεί κάποιος…

Υπομονή και προσοχή ! 

 

Λουτράκι: Λουκέτο στα supermarket ΣΠΑΚ …Στο δρόμο οι εργαζόμενοι

Λουτράκι: Θρασύτατοι κλέφτες “βούτηξαν” όλες τις μπύρες από πιτσαρία και προσπάθησαν να τις πουλήσουν (video)

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο Ντουράκο Αλεποχωρίου υπάρχει ένα ρέμα το οποίο στην προηγούμενη πλημμύρα Γηρυόνης 15, Νοεμβρίου, Πήρε ένα τοιχίο από χωράφι και τώρα είναι μπλοκαρισμένο σαν φράγμα. Στις επόμενες βροχές θα πνιγούμε..Και αυτά να δημοσιεύσετε

  2. Οι ΔΎΟ Δήμοι που το καταπληκτικό Αλεποχώρι ανήκει δεν κάνουν τίποτα.Άχρηστοι Δήμοι, Αδιάφοροι, το έχουνΠαρατήσει να βολοδερνη μόνο του.Έχουμε εκεί από το 1975 , καί τόΑλεποχώρι είναι τό ίδιο όπως παλιά.Ένας τόπος ΌΝΕΙΡΟ Ενα παραθαλάσσιο μέρος Ατελείωτο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog