Πιο κοντά τοπικά lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας

Με σειρά αρνητικών ρεκόρ όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού κλείνει ο Σεπτέμβριος ιδιαίτερα για την Αττική, η οποία βρίσκεται πραγματικά στο κόκκινο γεγονός που προβληματίζει έντονα τόσο την κυβέρνηση και τους επιστήμονες όσο και τις υγειονομικές αρχές.

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί. Τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκαν 7.597 κρούσματα, εκ των οποίων τα 3.896 εντοπίστηκαν στην Αττική (σημειώνεται ότι από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο είχαν καταγραφεί σε όλη την χώρα 10.526 κρούσματα!) ενώ χθες Τρίτη 29/9 καταγράφηκε ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων (240) που έχει αναφερθεί στο Λεκανοπέδιο από την έναρξη της επιδημίας.

Παράλληλα μέσα στον Σεπτέμβριο καταγράφηκε και ο υψηλότερος αριθμός θανάτων, καθώς έχουν αναφερθεί ήδη 122 θάνατοι, δηλαδή μέσα σε αυτές τις 29 ημέρες έχει αναφερθεί το ένα τρίτο των συνολικών θανάτων (388), τη στιγμή που 79 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και άλλοι 610 νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας.
Τα δεδομένα αυτά τρομάζουν τους επιστήμονες, καθώς παρά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 21/9, δεν βλέπουν την κατάσταση να βελτιώνεται και τα κρούσματα να μειώνονται.

Και ο προβληματισμός εντείνεται ακόμα περισσότερο, καθώς τρομάζει το σενάριο να συμπέσουν η εποχική γρίπη και οι άλλες ιώσεις με μια επιδημία που αντί για ύφεση, είναι σε έξαρση.

Αν και οι επιστήμονες και η κυβέρνηση διαμηνύουν πως δεν τίθεται θέμα lockdown και πως το ζήτημα είναι να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, είναι εμφανές πως η κατάσταση δεν βελτιώνεται και ούτε τα μέτρα αποδίδουν.

Για αυτό το λόγο προτείνονται και πιο δραστικά μέτρα, όπως τοπικά lockdown σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής, απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενίσχυση της τηλεργασίας και κυλιόμενα ωράρια στα σχολεία.

Όλα αυτά τα προτεινόμενα μέτρα αλλά και η αποτίμηση της κατάστασης αναμένεται να αναλυθούν εκτενώς κατά τη σημερινή, καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με τους λοιμωξιολόγους

 

Κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση ηλικιωμένη από την Κόρινθο

Εκλεισε η ΔΟΥ Κορίνθου λόγω κρούσματος κορωνοϊού