Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Google Maps: Νέα λειτουργία εμφανίζει τα κρούσματα του κορωνοϊού ανά περιοχή

- Advertisement -

Οι Χάρτες της Google ανανεώνονται και προσθέτουν νέα δεδομένα στην εφαρμογή που δείχνουν τη διασπορά του κορωνοϊού ανά περιοχή.

Η νέα ενημέρωση με χρωματική κωδικοποίηση θα εμφανίζει τον μέσο όρο των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα, που καταγράφηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες στην κάθε περιοχή.

Οι επιλεγμένες περιοχές σκιάζονται με ένα από τα έξι διαθέσιμα χρώματα της παλέτας για να δηλώσουν πόσες νέες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί. Η Google ανέφερε ότι το συγκεκριμένο εργαλείο εμφανίζει «κρίσιμες πληροφορίες για τα κρούσματα του Covid-19 σε μια περιοχή, ώστε να μπορεί ο χρήστης να λαμβάνει πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το πού να πάει και τι να κάνει».

Η Google αντλεί δεδομένα από τρεις πηγές: το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τους New York Times και τη Wikipedia. Οι πηγές αυτές λαμβάνουν τα δεδομένα τους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους δημόσιους ή κυβερνητικούς οργανισμούς υγείας.

Υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες δε, και για τις 220 χώρες στις οποίες λειτουργούν οι Χάρτες Google. Η λειτουργία θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε εκδόσεις των Χαρτών Google για iOS και Android. Πώς χρησιμοποιείται: Τρία βήματα χρειάζονται για την νέα ενημέρωση από το Google Maps.

Ο χρήστης πρέπει να: – Ανοίξει το Google Maps – Πατήσει πάνω δεξιά το εικονίδιο με τα τρία layers – Να επιλέξει την ένδειξη «COVID-19 Info». Στην ίδια εφαρμογή υπάρχει και η ένδειξη που δείχνει την αύξηση ή την μείωση των κρουσμάτων στην κάθε περιοχή.

Mε πληροφορίες από Google/CNN

 

Κορονοϊός: 354 νέα κρούσματα και τρεις θάνατοι σε 24 ώρες

Δήμος ‘Αργους-Μυκηνών: ΟΧΙ στη μετρατροπή του Νοσοκομείου σε μονάδα covid-19

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog