Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Βέλου-Βόχας αποστέλλει η ” Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον – Πολίτες του Δήμου Βέλου-Βόχας”

 

Αναλυτικά

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Βέλου Βόχας,

Τρεις μήνες συμπληρώνονται από την δημόσια συζήτηση-ενημέρωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία μας στις 5-7-2020 σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων στον δήμο μας. Στην εκδήλωση αυτή, αναλάβατε κάποιες δεσμεύσεις, οι οποίες όμως παραμένουν εκκρεμείς, παρά και το νέο αίτημά μας, που στάλθηκε στο γραφείο σας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στις 18-08-2020 .

Σας καλούμε λοιπόν να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και να ενημερώσετε άμεσα και δημόσια σχετικά με:

– Τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποίησε ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ κατά την φωτιά στο ΚΔΑΥ Μπολατίου τον περασμένο Ιανουάριο.

– Τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με την ανακύκλωση

– Το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων

Δεδομένου ότι δεν έχει οριστεί ακόμη δημόσια ενημέρωση σχετικά με το νερό στον δήμο μας, όπως έχετε δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιηθεί, σας καλούμε να αναρτήσετε δημόσια τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποιούνται σχετικά με την ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια μας.

Η βελτίωση της καθημερινότητάς μας είναι χρέος όλων μας και καθένας οφείλει να πράττει ό,τι μπορεί από την θέση που κατέχει. Η ενημέρωση των πολιτών και η άμεση κινητοποίηση για θέματα μείζονος σημασίας, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και η ύδρευση, αποτελούν ύψιστο καθήκον των διοικούντων.
Κατόπιν αυτών , προσβλέπουμε στην άμεση απάντηση και ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση
Πρωτοβουλία για το περιβάλλον-Πολίτες δήμου Βέλου-Βόχας

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Π.Ε. Κορινθίας λόγω του θετικού κρούσματος

Πρόσκληση της ΕΛΜΕ Κορινθίας στα σχολεία για εθελοντική αιμοδοσία