Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για τον κορονοϊό κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα τόνισε: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ένα κύμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων. Για αυτό, άλλωστε, το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά».

Ο κ. Πέτσας έδειξε και τρία διαγράμματα που αποτυπώνουν την πορεία της Ελλάδας σε αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων, σε σχέση με άλλες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό.

«Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία.

Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

«Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές» είπε χαρακτηριστικά.

πηγή:newsbeast

 

Ντροπή: Έκαναν τεστ μόνο σε 10 διοικητικούς υπαλλήλους της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας

Κορωνοϊός: Εκτός από την ηλικία και τα υποκείμενα νοσήματα γιατί κάποιοι ασθενείς νοσούν πιο σοβαρά