Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Ενεργοποιείται “χάρτης υγειονομικής ασφάλειας” για κάθε περιοχή – Τα τέσσερα επίπεδα

- Advertisement -

Την ενεργοποίηση ενός “χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας” για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

“Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας, πλαίσιο που βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες.

Ετσι ενεργοποιούμε μέσα στις επόμενες ημέρες τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον covid 19 που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας: Επίπεδο 1 ετοιμότητας, επίπεδο 2 επιτήρησης, επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης και επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου” είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

“Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών , όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας, και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης” πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός περιφερειακής ενότητας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 15 μέρες, με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα αν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο χάρτης και η εφαρμογή η οποία τον συνοδεύει και που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr θα παρουσιαστεί την Παρασκευή .

 

https://youtu.be/yfUbCrjQNWw

enikos.gr

 

ΕΟΔΥ: Η ανακοίνωση για τα κρούσματα στις 6 Οκτωβρίου

Εξαγορά των sm ΣΠΑΚ από μεγάλη αλυσίδα. Οχι όμως το Λουτράκι και η Περαχώρα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog