Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το Instagram θα «κρύβει» αυτόματα τα προσβλητικά σχόλια

- Advertisement -

Το Instagram ανακοίνωσε ότι θα αποκρύπτει αυτόματα όλα τα πιθανώς προσβλητικά σχόλια. Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying).

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα σχόλια που θα αποκρύπτονται θα εντοπίζονται από ήδη υπάρχουσα τεχνητή νοημοσύνη.

Κριτήριο για τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων σχολίων θα είναι η ομοιότητά τους με σχόλια προσβλητικού ή παρενοχλητικού περιεχομένου, για τα οποία είχαν υποβάλλει αναφορά οι χρήστες στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά, οι χρήστες θα μπορούν να διαβάζουν τέτοιου είδους σχόλια αν το επιθυμούν, πατώντας το κουμπί «Προβολή κρυμμένων σχολίων».

Το Instagram αναμένεται να ξεκινήσει σιγά-σιγά τις δοκιμές από τις 6/10/2020.

Η  ημέρα αυτή σηματοδοτεί επίσης και τα 10α «γενέθλια» της εφαρμογής.

Η προσπάθεια περιορισμού του ιντερνετικού bullying εκ μέρους του Instagram έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, με την προσθήκη του κουμπιού «Restrict» (περιορισμός), το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύψουν τα ενοχλητικά σχόλια κάποιου άλλου χρήστη στο προφίλ τους από όλους, εκτός από τον ίδιο.

Επιπλέον, η Instagram είχε νωρίτερα προσθέσει ένα «φίλτρο», το οποίο προειδοποιούσε τους χρήστες πριν ανεβάσουν ένα πιθανά προσβλητικό σχόλιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η προσθήκη του συγκεκριμένου φίλτρου έχει όντως συμβάλλει στην μη δημοσίευση και στην επανεπεξεργασία των δυνάμει προσβλητικών σχολίων.

Το παράδειγμα του Instagram έχει ακολουθήσει και το Twitter, το οποίο από την αρχή του έτους επίσης παρακινεί αυτόματα τους χρήστες να το ξανασκεφτούν, πριν δημοσιεύσουν ένα σχόλιο που φαίνεται να περιέχει προσβλητικό λεξιλόγιο.

Πηγη:cnn.gr

 

Συγκλονιστικό βίντεο: Μηχανή παρέσυρε σερβιτόρο – Ελάχιστες οι πιθανότητες να τα καταφέρει

Συνέντευξη του Τάσου Σακελλαρίου για το κρούσμα στο Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog