Τη Δευτέρα στις 10 το πρωί θα ανακοινώσει το Δικαστήριο αν και σε ποιους από τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα χορηγήσει ελαφρυντικά. Η συνεδρίαση διεκόπη πριν από λίγο με την ολοκλήρωση των δευτερολογιών των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών.

Νωρίτερα πάντως, υπήρχε η εκτίμηση ότι η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών θα ανακοινωνόταν το απόγευμα της Παρασκευής και ενδεχομένως το βράδυ οι ποινές.

Υπενθυμίζεται πως από τους 68 κατηγορούμενους στη δική της Χρυσής Αυγής, οι 57 κρίθηκαν ένοχοι, είτε για διεύθυνση είτε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και κάποιοι εξ αυτών για κακουργήματα και πλημμελήματα.

Έντεκα από τους 68 απηλλάγησαν πλήρως από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αθώοι είναι οι εξής:

Αγιοβλασίτης Διονύσιος

Αποστολόπουλος Γεώργιος

Γαλανάκης Χρήστος

Γαροφαλάκης Σάββας

Καλπιτζής Γιωργος

Μαυρικάκης Μανώλης

Μπενέκη Νικολέτα

Περής Γιώργος

Πετράκης Γιώργος

Σκορδέλη Θέμις

Ψιλάκης Μανώλης

Προκλητική τοποθέτηση από τον συνήγορο του Μιχαλολιάκου

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, κατά την τοποθέτησή του επί των ελαφρυντικών αναφέρθηκε στον κόσμο που συγκεντρώθηκε έξω από το Εφετείο την ημέρα της απόφασης, κάνοντας λόγο για «ξυπόλητους Έλληνες που βρέθηκαν έξω και φωνάζανε».

«Διεξήχθη μία δίκη ήρεμη, και μετά βλέπεις γραφικούς βουλευτές να λένε «δεν είναι αθώοι». Μα πόσο γελοίοι είναι αυτοί οι άνθρωποι …Να σας δίνουν εντολές αν είναι ένοχοι ή αθώοι….», είπε.

Από την Άννα Κανδύλη

Βασίλης Νανόπουλος: Εμείς κάνουμε αγώνα καθημερινά να τελειώσει το έργο της πλατείας (video)

Νέα ρύθμιση οφειλών και δόσεων στην Εφορία – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας