Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αγώνες Τριάθλου μόνο με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου

- Advertisement -

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου ενημερώνει τους φίλους του τριάθλου, αθλητές προπονητές και στελέχη για την απόφαση του Δικαστηρίου και συγκεκριμένα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, το οποίο έκρινε κατά την ακροαματική διαδικασία και αποφάσισε ότι αρμόδια για την έγκριση και αδειοδότηση αγώνων είναι ΜΟΝΟ η ΕΟΜοΠ και όχι η ΕΟΤρι (Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου).

Συγκεκριμένα

να παραλείπει τη διοργάνωση αγώνων τριάθλου χωρίς την έγκριση της ενάγουσας (ΕΟΜοΠ), την απονομή της ιδιότητας και του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας τριάθλου, καθώς και τη συγκρότηση και λειτουργία Εθνικής Ομάδας τριάθλου

Το Δικαστήριο υποχρεώνει την ΕΟΤρι να καταβάλλει το ποσό των 10.000 ευρώ στην ΕΟΜοΠ ..

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου έχει διοργανώσει αρκετούς αγώνες στο Λουτράκι τα τελευταία χρόνια , με επιτυχία βεβαίως!

Αναλυτικά διαβάστε την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου

Αγαπητοί φίλοι του τριάθλου, αθλητές, προπονητές και στελέχη του.
Πολλά λέγονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις εξελίξεις στο άθλημα που όλοι αγαπάμε.Είναι εξαιρετικά σημαντική η απόφαση που εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου, σχετικά με την ΕΟΤρι και την ΕΟΜοΠ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ανάκληση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης της ΕΟΤρι από τη ΓΓΑ το 2016 και μετά τις αρχαιρεσίες στην ΕΟΜοΠ τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου όπου αναδείχθηκε νέα διοίκηση, ξεκίνησε η νόμιμη δραστηριότητα στο άθλημα. Παράλληλα, η νέα διοίκηση της ΕΟΜοΠ προσπάθησε να αντιμετωπίσει την παράνομη δραστηριότητα και διάσπαση του αθλήματος.

Όπως αρκετοί γνωρίζετε, η διοίκηση της ΕΟΜοΠ ενημέρωνε τις Αρχές για μη αδειοδοτημένους αγώνες, παράνομες «Εθνικές» ομάδες κλπ. Δυστυχώς, πάντα για «κάποιο λόγο» η ΕΟΤρι κατάφερνε να λειτουργεί χωρίς τις νόμιμες συνέπειες.

Η Διοίκηση της ΕΟΜοΠ προσπάθησε να έλθει σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του νομικού προσώπου με την επωνυμία «Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου», αλλά παρά τα όσα ειπώθηκαν, δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τη διάσπαση. Τον Μάιο του 2019, η διοίκηση της ΕΟΜοΠ συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία, καταγγελίες κλπ αποδεικτικά και υπέβαλλε στο Πρωτοδικείο Κορίνθου, αγωγή ώστε να δοθεί ένα τέλος.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου, εξέδωσε την ιστορική απόφαση, που ορίζει πλέον πως η ΕΟΤρι δεν μπορεί να διοργανώνει αγώνες κλπ.

Ας δούμε τέσσερεις επιλεγμένες σελίδες από την απόφαση και τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε και για τα υπόλοιπα που αφορούν την αγωνιστική δραστηριότητα του αθλήματος και τη διοικητική οργάνωσή του. Δυστυχώς, τα διοικητικά αφορούν άμεσα και τα αθλητικά…..

1. ΕΚΔΙΚΑΣΗ.
Η απόφαση 70/2020 αφορά: αγωγή που κατέθεσε τον Μάιο 2019 η ΕΟΜοΠ (πρόεδρος Αναστάσιος Πανταζίδης) κατά της ΕΟΤΡΙ (Πρόεδρος Γεώργιος Γερόλυμπος). Το δικαστήριο συνεδρίασε στις 11 Δεκεμβρίου 2019 χωρίς φυσική παρουσία των διαδίκων.
2. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο δεν δέχεται «ότι μια υπερεθνική ομοσπονδία δύναται να επιβάλλει ένα συγκεκριμένο σωματείο – μέλος της ως αθλητική ομοσπονδία, αρμόδια για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα». Δηλαδή είναι αδιάφορο το αν η ITU αναγνωρίζει την ΕΟΜοΠ ή την ΕΟΤΡΙ ως αρμόδια για το τρίαθλο στην Ελλάδα.
Επισημαίνει επίσης η απόφαση την εξής αντίφαση: η ΕΟΤΡΙ στο δικαστήριο ισχυρίζεται ότι είναι ιδιωτικός φορέας και δεν λειτουργεί με βάση τον αθλητικό νόμο. Ταυτόχρονα όμως ισχυρίζεται ότι είναι η αρμόδια ομοσπονδία για το τρίαθλο, τα πρωταθλήματα, τη διεθνή εκπροσώπηση κλπ !!!
3. ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ Η ITU
Η απόφαση επιβεβαιώνει επίσης πως η παγκόσμια ομοσπονδία ITU ήταν και επίσημα ενημερωμένη για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την ανάκληση της αναγνώρισης της ΕΟΤΡΙ, ήδη από τις 24/8/2018.
Η πραγματικότητα βέβαια είναι πως η ITU ήταν πλήρως ενημερωμένη από την ΕΟΜοΠ ήδη από το 2017, με μια σειρά εγγράφων και επιστολών.
Η ITU γνώριζε τα πάντα, αλλά σκανδαλωδώς εξακολουθούσε να αναγνωρίζει την ΕΟΤρι Γερόλυμπου, να απαγορεύει στους Έλληνες πρωταθλητές να συμμετέχουν σε αγώνες της και να υποστηρίζει τη διάσπαση του αθλήματος στην Ελλάδα.

4. ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΟΤΡΙ
Εν κατακλείδι, το Δικαστήριο:
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι ο καταστατικός σκοπός της εναγόμενης (εννοεί την ΕΟΤρι) τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της μέσα για την επίτευξή του, καθώς και η ίδια η λειτουργία της, έχουν καταστεί μετά την έκδοση της (…) απόφασης του Υπουργείου πολιτισμού (εννοεί την απόφαση ανάκλησης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και την ανάθεση της αρμοδιότητας στην ΕΟΜοΠ) είναι παράνομοι και αντίθετοι προς τη δημόσια τάξη.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την υποχρέωση της εναγόμενης (ΕΟΤρι) να καταβάλει στην ενάγουσα (ΕΟΜοΠ) το ποσό των 10.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο (υπερημερίας) …….
ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την εναγόμενη (ΕΟΤρι) να παραλείπει τη διοργάνωση αγώνων τριάθλου χωρίς την έγκριση της ενάγουσας (ΕΟΜοΠ), την απονομή της ιδιότητας και του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας τριάθλου, καθώς και τη συγκρότηση και λειτουργία Εθνικής Ομάδας τριάθλου.

 

 

Drift, θέαμα και ανάποδα τιμόνια στο Λουτράκι

Λουτράκι: Ευχαριστήρια επιστολή στην εταιρεία ανακύκλωσης για τις δωροεπιταγές στο κοινωνικό παντοπωλείο

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΣΤΗΣΑΝΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΝΕ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog