Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Το χρονικό της δολοφονίας. Σφίγγει ο κλοιός για το δολοφόνο. Νέα στοιχεία στο φως (video ντοκουμέντο)

- Advertisement -

Ο άνδρας που θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ο βασικός ύποπτος, είναι Αλβανικής υπηκοότητας, 45 ετών, σεσημασμένος για ληστείες και ναρκωτικά και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Είχε αποφυλακιστεί με όρους πριν από περίπου τρία χρόνια και έκτοτε δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές.

Γνωρίστηκε με την 43χρονη από την εποχή που και οι δυο ζούσαν στη Μύκονο. Όταν του ζήτησε να χωρίσουν, εκείνος την παρενοχλούσε και την απειλούσε σύμφωνα με μαρτυρίες φιλικών της προσώπων. Χαρακτηριστικά της είχε πει “ή εμένα ή κανέναν” , όπως αποκαλύφθηκε στο ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr.

To loutrakiblog.gr ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που βρέθηκε στον τόπο της φωτιάς, ξεκίνησε το ρεπορτάζ από το πρώτο λεπτό και αποκάλυψε τη διπλή δολοφονία.

Το χρονικό

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, λάβαμε τηλεφωνική κλήση για φωτιά στο δάσος.

 

Καθ΄οδόν ειδοποιηθήκαμε,  πως ένα αυτοκίνητο έχει πέσει στο γκρεμό και καίγεται.

Πραγματικά από το δρόμο Λουτρακίου – Περαχώρας που βρίσκεται αρκετά μέτρα ψηλότερα από το σημείο, κάποιος βλέποντας ένα αυτοκίνητο να καίγεται, χαμηλά στην περιοχή της Βηθλεέμ, θα νόμιζε ότι έχει προκληθεί τροχαίο, ότι κάποιο όχημα εξετράπη μάλλον της πορείας του, ότι έπεσε στο γκρεμό και καίγεται.

 

Σε δύο λεπτά το συνεργείο μας ήταν εκεί! Κατεβήκαμε το δρόμο της Βηθλεέμ και είδαμε να καίγεται ένα όχημα στην άκρη του δρόμου.

Τίποτα δε μαρτυρούσε όμως ότι σημειώθηκε τροχαίο. Οι πυροσβέστες έψαχναν στο γκρεμό για τυχόν τραυματίες.

Αξίζει να αναφερθεί και να δοθούν συγχαρητήρια στους πυροσβέστες για την άμεση επέμβαση και κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αξίζει να αναφερθεί πως “χτένισαν” ολόκληρη την περιοχή για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο κάποιου τραυματία.

Εμείς κοιτούσαμε το αυτοκίνητο, αποσβολωμένοι, λέγοντας μεταξύ μας πως δεν πρόκειται για τροχαίο, αφού το αυτοκίνητο ήταν επιμελώς παρκαρισμένο στην άκρη του δρόμου. Το φυσικό ανάχωμα στο δρομάκι εμποδίζει την οπτική επαφή του οχήματος από το δρόμο. Έτσι, κάποιος θα έβαζε φωτιά στο αυτοκίνητο και θα απομακρυνόταν χωρίς κανείς να δει τις φλόγες. Το γεγονός επίσης ότι άφησε το αυτοκίνητο μακριά από τα ξερόχορτα που υπάρχουν δεξιά και αριστερά του δρόμου, καταδεικνύει ότι αφ’ ενός ήθελε να εξαφανίσει ίχνη του αυτοκινήτου καίγοντάς το, αφετέρου η φωτιά έπρεπε να περιοριστεί μόνο στο αυτοκίνητο, να μην προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση των αρχών, ώστε να προλάβει να διαφύγει.

Αναρωτιόμασταν πως εάν ήταν τροχαίο, θα είχε πέσει στο στύλο της ΔΕΗ που βρισκόταν λίγα μέτρα πριν πάνω στη στροφή. Η πρώτη σκέψη μας ήταν πως το αυτοκίνητο ίσως να ήταν κλεμένο και το έκαψαν.

Ακούσαμε εκεί, πως ιδιοκτήτρια ήταν η 43χρονη Φωτεινή Σβετλάνα, η οποία έμενε μόνιμα στο Λουτράκι, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κοιταχτήκαμε. Η γυναίκα δεν είχε απασχολήσει ποτέ κανέναν. Τι έγινε;

 

Κανείς δε γνώριζε μέχρι αργά τα ξημερώματα της Κυριακής ότι η γυναίκα διατηρούσε εκείνο το εξοχικό μικρό σπιτάκι στο Φλάμπουρο Λουτρακίου, όπου με μετέπειτα πληροφορίες ήταν το μικρό της ησυχαστήριο, όπου δραπέτευε για λίγες ώρες ξεκούρασης και ηρεμίας.

 

Πρωί-πρωί μάθαμε από γείτονα που είδε αίματα να τρέχουν από την πόρτα της, ότι το σπίτι ήταν δικό της.

Το πρωί της Κυριακής, γείτονας,(του οποίου τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας)  που είχε κλειδί της εξωτερικής καγκελόπορτας της αυλής (πήγαινε συχνά και πότιζε τα λουλούδια) μπήκε στην αυλή χωρίς αρχικά να καταλάβει τίποτα. Ξεκλείδωσε το λουκέτο και προχώρησε.  Ξαφνικά, είδε αίματα να τρέχουν από την εξώπορτα του σπιτιού. Κοίταξε από το παράθυρο και είδε τη γυναίκα , από τη μέση και κάτω, να κείτεται στο πάτωμα, σε μια λίμνη αίματος.

Η γυναίκα κείτονταν νεκρή και στο πλάι της ακόμα ένας νεκρός άνδρας, αλλά δεν δημοσιεύσαμε τίποτα για ευνόητους λόγους και πριν μπει η Αστυνομία μέσα στο σπίτι για να το επιβεβαιώσει, καθώς περίμενε εισαγγελική άδεια για να εισέλθουν οι αστυνομικοί εντός της οικίας. Είδαμε το αυτοκίνητο του φαρμακοποιού,(μάρκας Golf ) παρκαρισμένο μπροστά από την καγκελόπορτα της αυλής, άλλωστε ήταν γνωστός και καταλάβαμε ότι είναι αυτός ο δεύτερος νεκρός αλλά και πάλι δεν μπορούσαμε να πούμε κάτι.

 

Στην επί τόπου αυτοψία μας, στο σπίτι που εκτυλίχθηκε το άγριο φονικό ανακαλύψαμε πως είναι αδύνατον ο άνθρωπος που διέπραξε το έγκλημα να πήγε με τα πόδια. Το σημείο που έκαψε το αυτοκίνητο είναι αρκετά μακριά και μάλιστα δύσκολος δρόμος, αρκετά ανηφορικός για πολλά μέτρα, δύσκολο για κάποιον να διαφύγει με τα πόδια και μάλιστα μετά από μια τέτοια πράξη.

 

Μεταξύ μας συζητήσαμε αμέσως πως υπήρχε συνεργός ή συνεργοί. Προφανώς κάποιος τον πήγε στο σπίτι και έφυγε για να μην δουν το αυτοκίνητο. Ο δράστης διέπραξε το έγκλημα και διέφυγε με το αυτοκίνητο της 43χρονης παίρνοντας μαζί του τα πορτοφόλια τους και τα κινητά τους τηλέφωνα, προφανώς για να σκηνοθετήσει σκηνικό ληστείας. Το σήμα των κινητών τηλεφώνων των θυμάτων χάνεται στις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου, 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Κατευθύνθηκε στη Βηθλεέμ που προφανώς είχαν δώσει ραντεβού, (ή ο συνεργός/οί τον περίμεναν λίγα μέτρα από το σπίτι και μετέβησαν μαζί στο σημείο) έβαλαν φωτιά στο όχημα της γυναίκας για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του συνεργού/ών.

Στο καμένο αυτοκίνητο το ίδιο βράδυ βρέθηκαν υπολείμματα από ύφασμα, που εικάζεται πως ο δράστης άλλαξε τα ματωμένα ρούχα του και τα εκάψε και αυτά.

Στο βίντεο που ακολουθεί ζευγάρι ψαράδων που βρισκόταν στη θάλασσα, καταγράφει με το κινητό το αυτοκίνητο να καίγεται, ενώ μαρτυρούν πως είδαν αμέσως φώτα άλλου αυτοκινήτου να απομακρύνεται από το σημείο .

Η φωτιά ξεκίνησε στις 12.20 π.μ. μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αναφέρουν στο Loutrakiblog.gr

**Το βιντεο ντοκουμέντο είναι τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο από τη βάρκα

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το βασικό ύποπτο της Αστυνομίας

Η Αστυνομία έστρεψε τις έρευνες στον πρώην σύντροφο της 43χρονης. Το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε το έργο της συγκέντρωσης στοιχείων ενώ οι αστυνομικοί περιμένουν τώρα και την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ερευνών, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον δράστη καθώς το γενετικό του υλικό υπάρχει ήδη στην βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί αναζητούν παντού τον πρώην σύντροφο της Ουκρανής και έχουν στείλει φωτογραφίες του σε όλα τα σημεία εξόδου από την χώρα.

Mέχρι χθες αστυνομικές πηγές επικαλέστηκαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο 45χρονος κρύβεται στην Αθήνα σε κάποιο διαμέρισμα.

 

Φόβοι ότι πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία. Σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών υποβλήθηκε ο ύποπτος στο Αγρίνιο

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο 45χρονος Αλβανός υποβλήθηκε σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς στο Αγρίνιο όπου βρισκόταν με το αυτοκίνητό του, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που εκτιμάται πως μπορεί να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Παρόλα ταύτα η Αστυνομία ευελπιστεί πως σύντομα θα εντοπισθεί και θα συλληφθεί.

Ολα δείχνουν έγκλημα πάθους αλλά τίποτα δεν αποκλείεται μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα…

 

***(για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής) σεβόμενοι τους συγγενείς και τους φίλους των νεκρών που διαβάζουν τα δημοσιεύματα.

 

 

Ο 42χρονος φαρμακοποιός Γιάννης Ζωνίτσας κηδεύτηκε στις Λίμνες Αργολίδας, σε βαρύ κλίμα, ενώ η 43χρονη Φωτεινή Σβετλάνα κηδεύεται σήμερα στις 15.00 μμ στη Μύκονο.

 

 

 

Διπλή δολοφονία στο Λουτράκι: Αύριο το τελευταίο αντίο στη 43χρονη Φωτεινή

Τίποτα δε θυμίζει τη διπλή δολοφονία στο Λουτράκι. Εικόνες από το σπίτι της 43χρονης

 

Όλα τα άρθρα του loutrakiblog.gr για τη διπλή δολοφονία στο Λουτράκι

 

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αλγεινή εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι (σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ σας) ενώ ο γείτονας που έφτασε το πρωί είδε αίματα να βγαίνουν από την πόρτα(!!), η Αστυνομία περίμενε λέει Εισαγγελική Εντολή για να μπει μέσα!!!!!!Δηλαδή, ενώ ήταν προφανές ότι υπήρχε κάποιος αιμόφυρτος άνθρωπος μέσα )θες από ατύχημα, θες από εγκληματική ενέργεια – δεν έχει σημασία) αυτοί περίμεναν ώρες τον εισαγγελέα μια τη σχετική γραφειοκρατία!!! Αν δηλαδή υπήρχε μια περίπτωση να είναι ζωντανός κάποιος και να ψυχοραγει θα χανόταν πολυτιμότερος χρόνος για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες ο άνθρωπος και ίσως να σωθεί.Μα τόσο άβουλη Αστυνομία έχουμε τελικά???

  2. Διορθώνω: Δε φταίνε οι Αστυνομικοί. Τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι και αν πράξουν διαφορετικά μπορεί να βρουν και το μπελά τους. Τι σύστημα όμως είναι αυτό που ενώ υπάρχει προφανέστατα μια εγκληματική ενέργεια και κάποιοι άνθρωποι σοβαρά τραυματισμένοι πρέπει να περιμένεις εντολή εισαγγελέα για να δράσεις ΑΜΕΣΑ και πιθανόν να σώσεις ζωές; Οκ, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν σώζονταν οι άνθρωποι, γενικότερα μιλάω.

  3. Εγώ συγνώμη εάν φανώ ωμός αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση που με έχει συγκλονίσει, δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τον Ιωάννη! Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω, μόνο καλά και όμορφα λόγια ακούω και μαθαίνω! Ομορφόπαιδο, επιστήμονας, χαμηλών τόνων, κοινωνικός, χαμογελαστός! Αυτά που έχω ακούσει θα μπορούσα να συνεχίσω!! Πραγματικά άδικος ο τρόπος να φύγεις από τη ζωή πληρώνοντας αμαρτίες κάποιου άλλου που δεν σου δίνουν τη δυνατότητα επιλογής και γνώσης του παρελθόντος του.. Ελαφρύ το χώμα που θα το σκεπάσει το παιδί με το βίαιο θάνατο που τον βρήκε… Συλλυπητήρια στην οικογένεια του για τον όμορφο άνθρωπο που δημιούργησαν και αναπάντεχα έχασαν…

  4. Καταρχήν συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο ανθρώπων. Φρικτός θάνατος και αναξιοπρεπής θάνατος, που δεν αξίζει σε κανέναν. Εχω όμως μια απορία: Από τη στιγμή που αυτή η γυναίκα ήξερε ότι την απειλούσε πρώην της που ήταν Αλβανός φυλακόβιος και από τη στιγμή που ήξερε ότι αυτός ο Αλβανός κακοποιός γνώριζε το συγκεκριμένο εξοχικό και είχε κλειδιά όπως γράφουν, τι στο καλό τον πήγε τον άλλον το φουκαρά εκεί?

    • Συμφωνω με το σκεπτικο σου .Δυστυχως πολλες γυναικες (κυριως της εθνικοτητας του θυματος) αποκρυπτουν απο τον καινουριο συντροφο , σοβαρες εκκρεμοτητες που ιφυστανται με τον πρωην. Στην προκειμενη περιπτωση εχω την αισθηση οτι μεταξυ θυτη και θυματος ενδεχομενως να υπηρχαν σοβαρες οικονομικες διαφορες , παρα ερωτικες αντιζηλιες.

  5. Σωστοτατη η παρατηρηση και το σχολιο σου, αγαπητε Αμπεμπε Λελεκουα. Εγω θα ειμαι ακομα πιο καυστικος και θα πω οτι ζουμε στην χωρα της “φαιδρας πορτοκαλεας” και του απολυτου παραλογισμου και το αυτονοητο θεωρηται πολυτελεια και ειδος προς εξαφανιση σε πολλες των περιπτωσεων! Στην ευλογη και λογικοτατη αυτη διαπιστωση σου, του γιατι δηλαδη οι της… αμεσου δρασεως δεν επενεβησαν ταχυστα και εγκαιρα σε ενα προφανεστατα “εγκληματικο και αιματοβαμενο σκηνικο”, η απαντησης ειναι λεει, πως περιμεναν… “εισαγγελικη εντολη”! Φαντασου, αγαπητε Αμπεμπε, και να μην λεγοντουσαν και “Αμεσος”… Ισως ακομη να μην ειχε αποκαλυφθει και γινει γνωστο αυτο το τραγικο γεγονος…

  6. κατ αρχην , επειδη παρακολουθησα την καλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος από το loutrakiblog , θα ήθελα να επισημάνω την σοβαρότητα και χωρις δημοσιογραφικές υπερβολές ,της κάλυψης του τραγικου συμβαντος…..Εχω την αισθηση οτι η αποσιωπηση απο το θυμα (ΦΩΤΕΙΝΗ ) των οποιων απειλων εδεχετο , ηταν αδικαιολογητη και κατα καποιο τροπο ”παγιδευσε” και κρατησε το νεο της συντροφο (φαρμακοποιο) μακρυα απο τα μετρα προφυλαξης που επρεπε να παρει .Εχω ακομα την αισθηση πως πισω απο τους λογους ερωτικης αντιζηλιας , αποψη για τη οποια θα μου επιτρεψετε να εχω σοβαρες επιφυλαξεις , πιθανον να κρυβονται οικονομικες διαφορες (προφανως μεγαλες) μεταξυ θυτη και θυματος. Σε καθε περιπτωση η εξιχνιαση ειναι θεμα χρονου γιατι η εξοπλιστικες δυνατοτητες της ΕΛΑΣ ειναι ανυπερβλητες.

  7. Αγαπητέ/αγαπητή, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι είχε αποκρύψει από τον σύντροφό της τις απειλές που δεχόταν, αλλά, επιτρέψατέ μου, αυτό μπορεί να συναχθεί αβίαστα. Ο άνθρωπος ήταν επιστήμων φαρμακοποιός. Δεν ήταν μποξέρ, μπράβος ή μαφιόζος ώστε να μην έδινε σημασία σε μια τέτοιου είδους πληροφορία. Εσείς θεωρείτε πως αν γνώριζε λεπτομερώς πως η αποθανούσα διατηρούσε δεσμό με πρώην φυλακισμένο ο οποίος συνέχιζε και την απειλούσε και πως δεν μπήκε καν στον κόπο να αλλάξει τα κλειδιά του σπιτιού που είχε και ο θύτης, νομίζετε ειλικρινά πως το θύμα θα προχωρούσε σε σύναψη δεσμού μαζί της? Θα έθετε την ίδια του τη ζωή σε τόσο σοβαρό κίνδυνο με τόσα που έχουμε ακούσει και ξέρουμε? Γιατί και τα κλειδιά του σπιτιού να μην είχε, ευκόλως θα μπορούσε να του στήσει καρτέρι με τους συμπατριώτες του ή μόνος του και να του προκαλέσει από σοβαρότατα χτυπήματα ή να του έπαιρνε την ζωή. Ο τρόπος εκτέλεσης του εγκλήματος δείχνουν έναν άνθρωπο μανιώδη που σε καμιά περίπτωση δεν εμφαίνεται ότι οι απειλές του ήταν όχι μόνο πολύ φρικτές, αλλά και ακατάπαυστες. Αν όντως πιστεύετε πως το θύμα θα συνέχιζε αυτήν την σχέση, αν γνώριζε το παρελθόν της, δεν με πείθετε πως η απάντησή σας είναι αυτή που βαθέως πιστεύετε. Με εκτίμηση, Ι.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog