Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πελοπόννησος : Κατάσχεση μαμούθ ποσότητας χασίς (φωτο)

- Advertisement -

Πάνω από ένα τόνο χασίς βρήκαν οι λιμενικές αρχές μέσα σε δέματα σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο στο Μεσσηνιακό κόλπο.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός μισοβυθισμένου ταχύπλοου σκάφους στην ίδια περιοχή. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, υπήκοοι Αλβανίας, 50, 48, 28 και 26 χρόνων.

Την υπόθεση παρουσίασε στο υπουργείο Ναυτιλίας ο διευθυντής του κλάδου ασφάλειας και αστυνόμευσης, υποναύαρχος Γιώργος Καραγεώργος, ο διευθυντής δίωξης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου πλοίαρχος Ευάγγελος Μπουλακάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος πλωτάρχης Νίκος Κοκκάλας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μετά από ευρεία επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Ταίναρου υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Τις πρωινές ώρες της 8-10-2020 πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, το οποίο έφερε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας.

Στην προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού να προσεγγίσει το ύποπτο ταχύπλοο προκειμένου να κάνει έλεγχο, ο χειριστής του ανέστρεψε πορεία, ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή και το σκοτάδι, απέφυγε τον εγκλωβισμό και την ακινητοποίηση του και διέφυγε.

Ενημερώθηκαν άμεσα οι γειτονικές λιμενικές αρχές, ενεργοποιήθηκαν προσωπικό και μέσα και το ύποπτο σκάφος εντοπίστηκε το μεσημέρι της 8ης Οκτωβρίου 2020 ημιβυθισμένο, χωρίς φορτίο και επιβάτες κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο. Μέσα σε αυτό υπήρχαν οκτώ δοχεία με καύσιμα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν και μετά από αξιοποίηση και ανάλυση στοιχείων από προσωπικό της ΔΙΔΙΝΑΛ σε συνεργασία με στελέχη γραφείων ασφαλείας λιμενικών αρχών Γυθείου και Καλαμάτας, και τη συνδρομή ομάδας ΜΥΑ/ΛΣ, σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο, στο Μεσσηνιακό κόλπο, εντοπίστηκαν αποθηκευμένα τα εξής:

  • Είκοσι ταξιδιωτικοί σάκοι και 8 διαφόρων τύπων συσκευασιών μέσα στα οποία είχαν τοποθετηθεί 596 δέματα που περιείχαν ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μεικτού βάρους οκτακοσίων δέκα κιλών και τριακοσίων πενήντα γραμμαρίων (810,350kg).
  • Τριάντα δύο συσκευασίες διαφόρων τύπων που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους τριακοσίων εβδομήντα τεσσάρων κιλών και εννιακοσίων εξήντα γραμμαρίων (374,960kg).

Το συνολικό όφελος από τη διάθεση της ποσότητας κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης) εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή ανατολικής της Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όσων επέβαιναν στο ταχύπλοο. Το μεσημέρι της 11ης Οκτωβρίου συνελήφθη ύποπτος αλλοδαπός μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Μαρμαρίου ανατολικής Μάνης, ο οποίος όπως αποδείχθηκε ήταν ένας από τους τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος που μετέφερε τα ναρκωτικά.

Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη άλλος αλλοδαπός συνεργός, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Πρωινές ώρες της 13ης Οκτωβρίου, και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν, συνελήφθησαν από στελέχη της ΔΙΔΙΝΑΛ οι άλλοι δυο αλλοδαποί επιβαίνοντες στο σκάφος σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας.

Ο φάκελος της δικογραφίας υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου από το Λιμεναρχείο Γυθείου, το οποίο έκανε και την προανάκριση.

 

Νίκος Λόης: Eπιστολή σε Μητσοτάκη και Δήμα για το Casino Λουτρακίου

Λουτράκι: ‘Εκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα το κλείσιμο του ΟΤΕ

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog