Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έβρος : Αυτός είναι ο νέος φράχτης στα σύνορα

- Advertisement -

Πολλαπλά οφέλη εκτιμάται ότι συνεπάγεται η δημιουργία του νέου φράχτη στον Έβρο στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται νέος φράχτης μήκους 26 χιλιομέτρων, αλλά αναβαθμίζονται και παλαιότερα τμήματα μήκους 10 χιλιομέτρων, και όπως είπε ο πρωθυπουργός επιθεωρώντας το έργο

«είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για την ασφάλεια των συνόρων και για να αισθάνονται οι πολίτες του Έβρου πιο ασφαλείς».

Το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021.

Η δημιουργία του νέου τεχνητού εμποδίου (φράχτη) στον Έβρο θα συμβάλλει στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα προστατεύει με επάρκεια τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα.

Η κατασκευή του νέου φράχτη θα συμβάλλει και στην αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών κοντά στον ποταμό Έβρο που δοκιμάζονται και υφίστανται μεγάλες ζημιές κάθε φορά που πλημμυρίζει.

Το έργο, όπως επισημάνθηκε στην σχετική παρουσίαση, συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη καθώς πέραν του βασικού αμυντικού-αποτρεπτικού του χαρακτήρα, θα λειτουργήσει και ως ένα σύγχρονο αντιπλημμυρικό έργο με γνώμονα αφενός την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Έβρου και αφετέρου το σεβασμό στην τοπική αγροτική παραγωγή.

Τα χαρακτηριστικά του φράχτη

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού. Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

πηγή:in.gr

 

Σε κρίσιμη κατάσταση κοπέλα με κορονοϊό από τα Ισθμια Κορινθίας

Λουτράκι μια φορά κι έναν καιρό

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aν γίνει το μοιραίο λάθος να ξαναβγεί ο σύριζα, και τον φράκτη θα ξηλώσει αμέσως, και ορδές λ@θρο θα εισβάλουν, και τα λεφτά των φορολογουμένων θα πάνε χαμένα.

  2. Δεν μίλησε κανείς για σκάνδαλα (τα οποία κιόλας δεν κατονομάζεις, και εννοούμε σκάνδαλα αποδεδειγμένα με καταδικαστικές αποφάσεις που δεν προέρχονται από λαϊκά δικαστήρια), αλλά για ανοχή στα στήφη μεταναστών που εισβάλλουν στην Πατρίδα και γίνονται υπαίτιοι για την δολοφονία χιλιάδων συμπολιτών και συμπατριωτών μας. Ή μήπως θα μας πεις πως δεν είναι αυτή η συριζοπολιτική γραμμή? Να υπενθυμίσω ότι στα γεγονότα αρχών του καλοκαιριού, ο σύριζα ανοιχτά ταυτιζόταν με την Τουρκική γραμμή: ανοίχτε τα σύνορα να περάσουν οι 30.000 μετανάστες!

  3. Κοίτα με πόσο πληθυσμο αλλοδαπών άφησε τη χώρα ο σύριζα κ πόσο είναι τώρα, κ το ξανασυζητάμε.Μην τρελαθούμε τελείως… Όσα έκαναν οι της οικογένειας μητσοτακη, δε φτάνουν ούτε πενήντα χρόνια για να ακουμπήσουν όλοι οι υπόλοιποι.

  4. Πράγματι, έχεις δίκιο, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ελληνοποίησε όσους μπήκαν, μηδενός εξαιρουμένου, και τώρα φαίνονται συμπατριώτες μας. Σε όσα κακά έχει κάνει η οικογένεια Μητσοτάκη, που δεν κατονομάζεις, δεν υπάρχει ούτε ένα αμέσως μετά το κάψιμο παιδιών από 6 μηνών έως 13 ετών στο Μάτι, να είναι αραγμένοι σε κότερο με την πουράκλα στο στόμα, αλλά στον λαό: κάτω ο καπιταλισμός. Ο Φύρερ σου δηλαδή, έχει βαμμένα τα χέρια του με αίμα μικρών παιδιών, αν δεν έχεις καταλάβει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog