Την εξωστρεφή στρατηγική της συνεχίζει η Peoplecert. H ελληνική εταιρεία, εκ των μεγαλύτερων παγκοσμίως στον κλάδο της διεξαγωγής εξετάσεων και πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά της αμερικανικής International Association for Six Sigma Certification (IASSC).

Την ίδια στιγμή, η Peoplecert δείχνει σημαντικές αντοχές στις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, ενδυναμώνοντας τη θέση της, προχώρησε σε σημαντική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της τους τελευταίους μήνες.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο διευθύνων σύμβουλος της Peoplecert, Βύρων Νικολαΐδης, οι νέες προσλήψεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έφθασαν στις 200, με την εταιρεία να απασχολεί πλέον 500 εργαζόμενους.

Ο λόγος ήταν οι νέες ανάγκες που προέκυψαν, καθώς υπήρξε μία σημαντική αύξηση στις εξετάσεις με τηλεπιτήρηση λόγω, φυσικά, των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Σημειωτέον πως η Peoplecert διενεργεί εξετάσεις και πιστοποιήσεις σε 25 γλώσσες και σε περισσότερες από 200 χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, τα έσοδα της εταιρείας για το 2020 αναμένεται να παρουσιάσουν μείωση της τάξεως του 7% σε σχέση με το 2019 που είχαν ανέλθει στα 78 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, όμως, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται να ενισχυθούν σε σχέση με την περσινή χρονιά που είχαν διαμορφωθεί στα 10,2 εκατ. ευρώ. Ο λόγος είναι η στροφή που παρατηρείται στις εξετάσεις με τηλεπιτήρηση, όπου η Peoplecert είναι ιδιαίτερα δυνατή λόγω της έμφασης που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια στην ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών της.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, το μερίδιο των εξετάσεων με τηλεπιτήρηση στα έσοδα είναι αυτή τη στιγμή στο 55%. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας είχαν φθάσει και στο 80%, όταν πριν την πανδημία ήταν στο 18%.

 

Η εξαγορά της IASSC

Όσον αφορά στην εξαγορά της αμερικανικής IASSC, αποτελεί δείγμα της προσπάθειας για επέκταση της Peoplecert σε νέους τομείς, οι οποίοι, όμως, σχετίζονται με την πιστοποίηση και την εκπαίδευση.

Η IASSC αποτελεί βασικό συνεργάτη εταιρειών οργανισμών και κυβερνήσεων στις πιστοποιήσεις επαγγελματικών δεξιοτήτων για περισσότερο από μία δεκαετία. Το βασικό της προϊόν, που εντάσσεται πλέον στην οικογένεια πιστοποιήσεων της PeopleCert, είναι το Lean Six Sigma Professional Credentialing.

Η πιστοποίηση αυτή είναι σημαντικό εφόδιο για τους επαγγελματίες και τις εταιρείες, Συνιστά δε, κρίσιμη επιχειρησιακή διαδικασία, καθώς περιλαμβάνει εργαλεία και τεχνικές για τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, την εξάλειψη ελαττωμάτων και την εγγύηση της ποιότητας σε όλες τις υπηρεσίες.

Το Six Sigma καθοδηγεί τις εταιρείες, ώστε να αποφεύγουν λάθη στις λειτουργίες τους: Από την παραγωγή, την τεχνική υποστήριξη μέχρι και τη διεύθυνση προσωπικού και το τμήμα εξυπηρέτησης.

Ήδη πολλές σημαντικές διεθνείς εταιρείες όπως Amazon, BMW, Cisco, πανεπιστημιακά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες αλλά και κλάδοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εμπιστεύονται την IASSC προκειμένου να επιτύχουν άριστα αποτελέσματα ποιότητας και αποτελεσματικότητας στις δραστηριότητές τους.

 

 

Κρούσμα κορονοϊού στο ΕΠΑΛ Λουτρακίου

Λουτράκι: 30χρονος προσπάθησε να κλέψει δύο σπίτια αλλά δεν τα κατάφερε